Idén is keresik Keszthely város tortáit

Forrás: turizmus.com

 2023. április 26. 15:34

Május végéig két kategóriában is nevezhetnek a zalai cukrászdák a „Keszthely Város Tortája 2023” pályázatra. Nevezési díj nincsen, viszont új, kreatív alkotásokat várnak, a keszthelyi kapcsolódás külön értékelési szempont lesz.

Keszthely idén is „saját” tortákkal szeretné ünnepelni születésnapját, ezért harmadik alkalommal hirdetnek tortapályázatot „Keszthely Város Tortája 2023” címmel. Zala vármegyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászdák pályázatait várják hagyományos és mentes kategóriákban, a „Keszthely Város Tortája 2023” és „Keszthely Város Reform Tortája 2023” címek elnyerésére.

2023. május 31-ig lehet pályázni, olyan új és saját recept alapján készített tortával, amellyel más pályázaton még nem vettek részt, és a fogyasztók számára korábban még nem volt elérhető. A beérkezett kreációkat egy szakmai zsűri fogja elbírálni.

A verseny idei logójában a tavalyi nyertes K 775 torta szerepel

Fotó: keszthely.hu

Hagyományteremtő és közösségépítő céllal idén már a harmadik alkalommal hirdetik meg a Keszthely Város Tortája pályázatot, amely rendkívül sok pozitív visszajelzést kapott mind a helyben élőktől, mind a városba látogatóktól.

2022-ben a zsűri döntése alapján a Sütibolt alkotása, a “K 775 Torta” viselhette a Keszthely Város Tortája címet. A torta alapja egy mandulaliszttel készült felvert, amelyre sóvirágos karamell kerül mandulagrillázzsal. A következő réteg egy tejszínes, sós karamellkrém, rajta csipkebogyózselés réteggel, amelyet a torta tetején egy könnyű csipkebogyó hab zár le.

Keszthely Város Reform Tortája 2022-ben a hévízi Mozart Cukrászda alkotása, a „Magyarok Nagyasszonya Torta” volt. A liszt-, cukor- és laktózmentes torta mandulás piskótával, csokoládé és málnamousse-szal, valamint málnazselével készül.

A Keszthely Város Tortája 2023 verseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2023. június 3-án (szombaton) a Keszthely Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor. A díjnyertes torták már a városnapi hétvégén kaphatóak lesznek a győzteseknél.

A pályázati kiírás és a nevezési adatlap itt érhető el.