Színes programok kísérik a 25. Év Fagylaltja versenyt

Forrás: turizmus.com

 2023. július 04. 15:15

A Magyar Cukrász Ipartestület idén 25. alkalommal választja meg az év fagylaltjait. A jubileumi versenyt július 7-én, pénteken rendezik Komáromban, a Jókai ligetben és a nagyközönség előtt is nyitva áll majd.

A verseny célja, hogy a kiváló magyar kézműves fagylaltokat népszerűsítse. A cukrászok és a jeges nyalánkságok megméretését számos szakmai és lakossági program kíséri a rendezvénysátorban és a színpadon egyaránt: többek között fagylaltbemutatókkal, gyermekkoncertekkel, bábszínházi és bűvészelőadással várják az érdeklődőket, este pedig Vastag Csaba ad koncertet a nap lezárásaként.

evfagylaltja

A rendezvény látogatói izgalmas fagylaltkreációkat kóstolhatnak pénteken

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

Az idei versenyen összesen 81 fagylaltkülönlegesség verseng majd a díjakért. A versenyfagylaltokat a helyszínre telepített fagylaltfagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítik el a versenyzők.A hagyományos és "mentes" versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön "csokoládé" kategóriát is indított a Magyar Cukrász Ipartesület, és megválasztják az Év legjobb csokoládéfagylaltját is.

A nap során nemcsak az idei év versenyfagylaltjait, de a korábbi évek díjnyertes különlegességeit is meg lehet majd kóstolni, 400 Ft/adag áron kapható kóstolójeggyel.

evfagylaltja

Az idei versenyen összesen 81 fagylaltkülönlegesség verseng majd a díjakért

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékeli. A szakmai szervezetek zsűritagjai: Kovács László (elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete), Krivács András (elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség), Septe József (elnök, Magyar Pékszövetség), Ruszinkó Ádám (elnök, Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület), Knezsik István (elnök, Autós Nagykoalíció), Fekete Tamás (alelnök, Balatoni Turizmus Szövetség), Böröcz Lajos (főtitkár, VIMOSZ), Garaczi János (nagymester, Első Magyar Fehérasztal Lovagrend) – tájékoztatta lapunkat a Magyar Cukrász Ipartesület.

evfagylaltja

A fagylaltokat szakmai és közönségzsűri is értékeli majd

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület