Idén is megrendezték a Dobos C. József emlékversenyt

Forrás: turizmus.com

 2015. január 21. 21:54

Január 16-án 7 iskola 31 tanulója részvételével sikeresen lezajlott az idei évi Dobos Emlékverseny.

A szakközép- és szakiskolás tanulók számára rendezett, cukrász, pincér, szakács szakmai, és a 3 szakmát összesítő csapatversenyen a tanulók által készített versenymunkák kápráztatták el a zsűri tagjait, és a versenyt megtekintő vendégeket.

 

A csapatversenyt idén a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola nyerte a második helyezett Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola és a harmadik helyet elérő Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola előtt.

A cukrász versenyben Szinergia, Dobos, Gundel, a pincér és a szakács versenyben Dobos, Gundel, Felcsút sorrend született.

A cukrász indulók az írásbeli kérdések után szabadon választott témában a szakács versenyzők menüjéhez illő tányérdesszertet, valamint egy szabadon választott alkalomra készülő 1 db, 20 szeletes, tetszőleges formájú torta díszmunkát készítettek.

 

A pincér versenyben a szakmai teszt kitöltése után díszasztal felállítása, majd élőmunkában, svájci tükör felszolgálási módban 4 vendég kiszolgálása volt a tanulók feladata. A csapatok az élőmunkát technikai feladattal, alkoholmentes bárital készítésével kezdték.

 

A szakács versenyzők a szakmai tesztet követően hideg előételt, csészébe tálalt levest, valamint főételt készítettek, előre meghatározott, kötelezően megadott alapanyagok felhasználásával.