Idén is villanthatnak a rendezvényszervezők a Flash Award pályázaton

Forrás: turizmus.com

 2024. január 24. 12:33

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) 2024-ben is meghirdeti a rendezvényszervező és -szolgáltató szektor szereplői számára 2023-ban alapított Flash Award díjpályázatot. A nevezési időszak február 1-jén indul.

A tavaly első alkalommal megszervezett verseny célja, hogy elismerje az adott év legFLASHebb, legkreatívabb, legszínvonalasabb munkáit és bemutassa a rendezvényszakma komplexitását. Idén a tavalyihoz képest több, összesen 11 kategóriában lehet beadni pályázatot.Ganczer Gábor elnök hangsúlyozta: „a tavalyi pályázati rendszert – mind a kiírás, mind pedig az elbírálás szempontjait – megújítottuk, és más újdonságokat is bevezettünk. Van például „early bird”, azaz kedvezményes nevezési időszak, továbbá már a shortlistre kerülő pályamunkák felsorolását is nyilvánosságra hozzuk a pályázók neve nélkül, majd – az eredményhirdetést követően – az összes nyertest és pályázatot is elérhetővé tesszük. Ezzel a pályázat egyik legfontosabb céljához, a szakma edukációjához és a pályázók elismertségének növeléséhez szeretnénk hozzájárulni.”

flashaward

A tavalyi versenyre 30 cég összesen 59 pályamunkával jelentkezett

Fotó: Frame4studio

A szakmai díj népszerűségét mutatja, hogy már az első versenyre is a várakozásokat felülmúló számban érkeztek nevezések: a 30 cég által beadott összesen 59 pályamunkát a rendezvényszervező szektor különböző területeiről érkező, elismert szakemberekből álló, 52 fős zsűri értékelte. A 2023-as győztes pályamunkák alkotói tavaly nagyszabású ünnepség keretében vehették át a díjakat és elismeréseket. Munkáikat a nevezési időszak február 1-i indulásával együtt elérhetővé teszik a verseny honlapján.

2024-ben az alábbi kategóriákban várják a 2023-as év „legFLASHebb”, legjobb munkáit:

  • Az Év rendezvénye
  • Az Év rendezvényhelyszíne
  • Az Év catering szolgáltatása
  • Az Év stand/event design kivitelezése
  • Az Év technikai rendezvényszolgáltatása
  • Az Év kiegészítő rendezvényszolgáltatása
  • Az Év digitális rendezvénye különdíj

 

Szűcs Balázs, a MaReSz főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy egy pályázó akár több pályázatot is beadhat, illetve, hogy az Év rendezvényhelyszíne kategóriában nem csak klasszikus rendezvényhelyszínek, hanem rendezvényeknek otthont adó szállodák jelentkezését is várják. Az Év rendezvénye kategórián belül kettéválasztottuk a nagyközönségi rendezvényeket 20.000 fő fölötti és 20.000 fő alatti B2C rendezvényekre; ezzel összességében eggyel bővült a kategóriák száma. További újdonság, hogy valamennyi kategória elbírálásánál kiemelt szerepet kap a fenntarthatósági szempontok érvényesítése az adott munka megvalósítása során.

A pályázatokat idén is elismert szakemberekből álló zsűri bírálja el két körben. A pályázatok beadási határideje: 2024. március 28. A FLASH díjátadóra a tervek szerint 2024. május végén kerül sor.