Idén nyáron is megmozdul a Balaton

Forrás: MTI

 2014. június 30. 13:36

Idén nyáron is megrendezik a "Mozdulj Balaton!" strandi szabadidősport-rendezvény sorozatot. A szervezők 36 helyszínen, 16 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei strandon várják - általában szombat délutánonként - a szervezett keretek között sportolni szándékozókat.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportügyekért felelős államtitkársága, 29 települési önkormányzat, négy városüzemeltetési szervezet támogatásával, együttműködésével, és a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg - mondta el Bartsch János programigazgató a hétfői, kaposvári sajtóbeszélgetésen.

Az első programnap július 5-én, szombaton lesz, és a sportolni szándékozók igényei és a pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására. A programok 14 órakor kezdődnek majd.
Fontos újdonság ebben az évben, hogy külön versenyeket hirdetnek a szenior korosztály képviselőinek. A 45 év felettieknek ügyességet igénylő, egyéni erőpróbákat állítanak össze a helyi szervezők.
Augusztus 23-án a hagyományokhoz híven Vonyarcvashegyen, a Lido strandon zárul az idei programsorozat, itt a szervezők tervei szerint minél több résztvevő strand egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapata vesz részt a X. "Mozdulj Balaton!" Sporttalálkozón.