Idén ősszel is nyitva lesz a Balaton

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 16. 17:56

Pincetúrák, gasztofesztiválok, kedvezményes szálláscsomagok – idén ősszel, szeptember 25. és október 5. között már második alkalommal maradnak nyitva az ajtók és kapuk a Balatonnál.

A régió várja az őszi Balaton, a kiváló borok és az autentikus balatoni ízvilág szerelmeseit. A programok között az elmúlt évhez hasonlóan idén is találunk vezetett túrákat, pincetúrákat, őszi balatoni menüt kínáló éttermeket és boros programokat, vízre is szállhatunk, és a gyerkőcöket sem kell otthon hagynunk, hiszen színes és érdekes gyermekprogramokat kínál 2015-ben a Balatoni Regionális TDM Szövetség által megrendezendő őszi Nyitott Balaton.

Kedvezményesen foglalhatunk szállást is: szeptember 25. és október 5. között az akcióban részt vevő szálláshelyek minimum 2 éjszaka foglalás esetén 20 százalék kedvezményt biztosítanak, ha a weboldalról letöltött kupont használják fel a vendégek.

A Balaton Mix jeggyel rendelkezők szeptember 25-től október 4-ig, egy nappal tovább vehetik igénybe a korlátlan menetrend szerinti utazást. A Balatonfenyvesi kisvasúton szeptember 25-től október 5-ig a jeggyel utazók részére díjmentes kerékpárszállítást biztosít a MÁV-Start Zrt.

Összhangban az őszi Nyitott Balaton akcióval és együttműködésben a Balatoni Regionális TDM Szövetséggel, a Magyar Turizmus Zrt. szakmai tevékenysége során igyekszik a Balaton régiót nem csak nyári úti célként pozicionálni, hiszen nyárutón és az ősz folyamán is számos programlehetőség vár a régiót felkereső turistákra. Az őszi turisztikai kínálat középpontjában a bor- és gasztronómiai, valamint az aktív kínálat áll, a régióban számos gasztrofesztivált és halünnepet rendeznek ezekben a hónapokban.

Az aktív programlehetőségek között kiemelten fontosak a túralehetőségek – különös tekintettel arra, hogy a Balaton régiót is érinti egyebek mellett az Országos Kéktúra útvonala – a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett túrái, a nordic walking programok és a kerékpározás.

További információ: www.nyitottbalaton.itthon.hu