Ifjúsági Szakácsverseny: várják a jelentkezőket!

Forrás: turizmus.com

 2015. február 27. 12:28

A Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság 2015. májusában is megrendezi a nemzeti Ifjúsági Szakács Versenyt, amely lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek megmérettetésére, a versenyek hangulatának megismerésére, a váratlan helyzetek megoldására, az egyéni elképzelések megvalósítására.

A verseny kiírására 2015. március elején kerül sor.

A verseny szabályai megegyeznek a Világszervezet által kiírásra kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokság feltételeivel, azaz a 27 év alatti korhatárral, a verseny kezdtekor megismerhető (black box), kötelező alapanyagokból készítendő 3 fogásos menüvel, melynek megvalósítására 3,5 óra áll rendelkezésre.

A hazai verseny győztesét a Chaine Egyesület nevezi a 2015. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságra, mely rendezésének jogát Magyarország nyerte el.

A versenyzőket azok a szállodák, éttermek vezetői/tulajdonosai nevezhetik, akik tagjai a Chaine Egyesületnek. A tagságra jelentkezőknek szakmai múltjukat ismertetni kell, továbbá a Chaine Egyesületből referenciaként támogatóra van szükségük. A felvételi kérelmet a párizsi központú Világszervezet hagyja jóvá, melyet a középkori hagyományoknak megfelelő ünnepélyes avatás követ.

A Chaine Egyesület örömmel látja tagjai sorában a vendéglátásban és turizmusban élenjáró, a szakma elvárásainak magas szinten megfelelő partnereket, akik készek tagságukkal újabb lehetőséget adni ifjú munkatársaik számára és fejlődésüket elősegíteni.

A Chaine Egyesületről bővebb információ a www.chaine.hu honlapon, vagy a chaine@chaine.hu címről szerezhető.