Igazgatók reggeliztek Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2017. október 12. 18:20

Kecskemét után Szegeden is útjára indította havi, reggeli értekezletét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége – tudtuk meg Könnyid Lászlótól.

Az elnök és Görög Rudolf régióvezető jelenlétében, s Gál István igazgató (Art Hotel Szeged/ Accent Hotels), egyúttal dél-alföldi régióvezető-helyettes szervezésében első alkalommal gyűltek össze a csongrádi megyeszékhely szállodáinak igazgatói, hogy megvitassák az aktuális szakmai kihívásokat, valamint közös stratégiát dolgozzanak ki Szeged és a szövetség szorosabb együttműködése érdekében. Egyetértés volt abban, hogy Szeged, összehangolt és tudatos városmarketinggel, valamint a leendő kiemelt turisztikai desztináció adta lehetőségekkel még jelentős tartalékokkal rendelkezik, legyen szó üzleti, konferencia vagy szabadidős célú turizmusról.

A szállodák beszámolói szerint biztatóak az eddig összesített foglaltsági és forgalmi adatok, ugyanakkor a munkaerő hiány és az ezzel együtt járó anyagi és mentális terhek jelentősen beárnyékolják a képet.

A legnagyobb területű MSZÉSZ-régió második igazgatói reggelijének résztvevői

Egyetértés volt a szállás áfa és a  bérjárulékok közötti adóátcsoportosítás szükségességében, valamint a vidéket támogató marketingtevékenység nélkülözhetetlenségében.

Szeged sportturizmusban betöltött, kiemelt szerepe indokolja, hogy a különböző szakági szövetségekkel kialakuljon egy szorosabb együttműködés, részben az eseménynaptár összehangolása, részben a nagy számban érkező sportolók és szurkolók szervezett elhelyezésének biztosítása érdekében.

Könnyid László és Görög Rudolf tájékoztatta a tagszállodák és az érdeklődő, várhatóan csatlakozó szállodák igazgatóit az MSZÉSZ aktualitásairól, a HotelStars rendszer folyamatos bővüléséről, a szövetségnek a Kisfaludy Programban betöltött szerepéről, az MTÜ-vel kibontakozó egyre szélesebb együttműködésről, a novemberben esedékes, hajdúszoboszlói közgyűlésről valamint a frissen kiírt Év Szállodája pályázatról. Folytatás novemberben, Egerszalókon.