Igazi bécsi fagyi a Corvin negyedben

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 14:47

Pisztácia, dió, áfonya – talán ez lehetne a sorrend az egyik legjobb budapesti fagylaltszalon házi versenyén. A Bécsből érkezett, magyar–osztrák felmenőkkel bíró Nicholas Göndöcsnek és nevelőapjának, Peter Groissböcknek szakmai lelkesedése hamar meghozta gyümölcsét a Corvin negyedben.

A Corvin negyedben Wiener Szalon néven tavaly nyílt cukrászda méltán lett népszerű. Lehet itt kapni a több tucatnyi fagylalton kívül igazi budapesti, olasz és bécsi reggelit (biotejjel), süteményeket és saját pörkölésű kávék egész arzenálját, de széles az italválaszték is.

A főszereplő azonban nyáron a fagylalt, ami kevés hazai édességbirodalomra jellemző. Maguk sütik a tölcséreket is, amit szintén csak néhány hazai cukrászda mondhat el magáról. Nem használnak porokat, festéket, tartósítószereket, dúsítókat, és nem díszítik a tégelyeket, ez a jobb cukrászdákban már korántsem divat. Az ízesítő pasztákat maguk készítik, házilag. Ahogy Nicholas mondja: „a mi fagylaltunk őszinte".

Amint az a szerdai tájékoztatón kiderült, a jó minőségű alapanyag és a frissesség a titka a kellemes zamatú gombócoknak, no meg melléjük a valódi tejszínből készült hab. A Wiener Szalon menülapjának érdekessége, hogy a fagylaltkelyheknek humoros neve is van: ilyen a Mango Jerry (képünkön), a Tom és Cherry vagy a Steve McCream.

Ha valaki az osztrák fővárosból érkezett, igazán otthon érezheti magát: a reggeli mellett még bécsi színes magazinokba is belelapozhat.