Így karácsonyozik a Winter Food Fest

Forrás: turizmus.com

 2021. november 30. 12:05

Az új téli gasztrofesztivál az ünnepi fényárral, fahéjillattal hívogató adventi vásárok szerethető részeit némi emelkedett hüttés hangulattal és változatos nemzetközi street food fogásokkal ötvözi.

A belváros szívében, a Deák Ferenc téren, a jól ismert Fröccsterasznál úgy érintheti meg a látogatót az ünnepi, télies hangulat, hogy a forralt bor és a puncs mellé a fővárosi kedvencek hozzák el a kényelmesen fogyasztható különlegességeiket.

Ebben a formában még sosem találkozhattunk a Mazel Tov, a Tereza vagy a 101 Bistro csapatával és fogásaival, nekik is új és izgalmas ez a téli kaland. Nem mellesleg pedig egy újgenerációs gasztro-összefogásként debütálnak, leporolván mindent, amit a megszokott vásárokról gondoltunk és tapasztaltunk.

Street food különlegességekkel és nemzetközi ízekkel karácsonyozik a Winter Food Fest

Fotó: Puskás Nóri / Socially

A La Cabina, a mexikói Tereza street food kistestvére sült paradicsomlevest kínál, és egy tépett malacos quesadillát is megmutatnak. A chili con carnéjuk pedig kihagyhatatlan, igazi átmelegítő fogás.

A Mazel Tov egy kis Közel-Keletet és néhány kanálnyi Marokkót hozott a Winter Food Festre: a vegán lencsekrémlevesük, a bárányhúsos, ízgazdag, fűszeres-gyömbéres marokkói harira raguleves és saját Reuben szendvicsük közül választhatunk.

Akik a téli baráti összejöveteleket, közös lakomákat füstös húsok nélkül el sem tudják képzelni, a Smoke Riders csapatának kínálatából szemezgethetnek: marhából és malacból állítanak össze szaftos tépett húsos szendvicseket, de a meleg, hömpölygő sajtszósszal leöntött cheese fries is elérhető.

A Széll Kálmán térről most a pesti oldalra is átkacsint a tajvani specialitásokra kortárs szemléletben fókuszáló 101 Bistro. Energiát, melegséget és mély ízeket hozó tradicionális marhalevesükbe 12 órán át készülő szaftos oldalas, lamien tészta is kerül, de érkezik az arany kimcsi és a remegős onsen tojás csilimorzsával fogás is. A csiliből otthonra is vásárolhatunk.

Desszertfronton a Chimney Cake régi családi receptúra alapján készített hagyományos és rendhagyó kürtőskalácsaiban bízhatunk. A Winter Food Festre az alapok mellett egy töltött, pisztáciakrémes kürtőst fejlesztettek.

A fesztivál nyitva november 26. és január 3. között vasárnaptól csütörtökig 12:00-22:00 óráig, pénteken és szombaton 12:00-00:00-ig.

Esemény Facebook-oldala ITT tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek