Így készül fel a jövő kihívásaira a Mellow Mood Hotels

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 29. 07:00

A tavalyi koronavírus után és a jelenleg is a szomszédban zajló háborús események miatt a szállodaipar szereplőinek most az emelkedő árakkal és az energiaválsággal kell szembenézniük.

Veégh Máté, a Mellow Mood Hotels frissen kinevezett üzemeltetési igazgatója szerint a gyors helyzetfelismerés és az alkalmazkodás képessége a kulcs.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az előttünk álló nehéz időre ne egy részletesen kidolgozott, a szállodaüzemeltetés minden részletére kiterjedő tervvel készüljünk” – kezdi határozottan Veégh Máté, az újonnan létrehozott üzemeltetési igazgatóság vezetője. „Szállodaláncként a hatékony működés érdekében már több területet sikeresen központosított a cégcsoport a múltban, a üzemeltetési igazgatóság sem ismeretlen fogalom, egy korábbi szervezeti struktúrához térünk most vissza.”

A megújult csapat a terület szakértői: Veégh Máté üzemeltetési igazgató és Ignácz Judit operatív üzemeltetési vezető is több mint 10 éve dolgozik a Mellow Mood Hotels berkein belül. Különböző pozíciókban – köztük mindketten szállodaigazgatóként is – bizonyítottak már. A szállodai egységekben szerzett tapasztalatot magabiztosan ötvözik a stratégiai szemléletmóddal.

Veégh Máté, a Mellow Mood Hotels frissen kinevezett üzemeltetési igazgatója

Fotó: Mellow Mood Hotels

Tulajdonosként is és üzemeltetőként is

„Nemcsak üzemeltetőként vagyunk jelen, a cégcsoport a szállodák ingatlanjainak tulajdonosa is egyben. Ez azt jelenti, hogy az üzemeltetési költségek csökkentésén és kitermelésén túl az ingatlanok fenntartása is a feladatunk része.” – folytatja Veégh Máté.

A Mellow Mood Hotels – felkészülve a küszöbön álló energiaválságra – a legfontosabb házon belüli intézkedéseket már megtette, a szükséges fejlesztések előkészítése megtörtént: a még hagyományos világítóberendezéseket energiatakarékosra cserélik, ahol szükséges a kazánokat korszerűsítik, illetve a gázfelhasználást csökkentik. A folyamatosan növekvő árakra egy központi raktár és logisztikai részleg felállítása is célként fogalmazódott meg.

A hatékonyság és az innováció kéz a kézben jár

„A hatékony energia- és erőforrás-menedzsment elengedhetetlen, ez be fog épülni a mindennapjainkba. A hagyományos, egyértelműbb fejlesztések mellett folyamatosan keressük azokat az innovatív lehetőségeket, amik a jövőbe mutatnak” – mondta el Veégh Máté.

A felújított házak – mint a 2020-ban megnyitott Impulso Fashion Hotel vagy az idén átadott Alta Moda Fashion Hotel szállodák – fejlesztései már ebben a szellemben valósultak meg, de jelenleg is több új megoldást is vizsgálnak.

„Okoshotel-funkciókat tesztelünk, az egyik kinevezett pilot szállodában már megkezdődtek a munkák. A sikeres próbaidőszak után a lakott szobákban felhasznált energia a várakozásunk szerint 30 százalékkal csökkenthető. Szem előtt kell tartanunk, hogy a költségeket úgy optimalizáljuk, hogy közben a vendégélmény ne sérüljön. Továbbra is bízunk a vendégforgalom fennmaradásában, hiszen a költségek hatékony menedzselése a bevételek megfelelő szintje mellett értelmezhető” – összegezte Veégh Máté üzemeltetési igazgató.

(X)