Így lesz igazi a háttérzene

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 21. 07:30

A vendéglátóhelyeken szóló zene feladata, hogy a vendégek harmóniában érezzék magukat. A hazai dalszerzők a Zenéveljobb.hu oldalon segítenek a megfelelő lejátszási lista összeállításában.
  • Alapok:
    Gondoljuk át, kik tartoznak a célcsoportba (életkor/tevékenység), mennyi időt töltenek nálunk (néhány perc/egy étkezésnyi idő/több), milyen hangulatot szeretnénk közvetíteni (vásárlásra ösztönzőt/diszkrét hátteret/felpörgetőt) a zenével!

  • Napszakok: Mérjük fel, hogy a hét egyes napjain hogyan változik a vendégek összetétele, vagy akár egy napon belül mikor jönnek fiatalabbak, akiknek pörgős zenével lehet kedvezni, és mikor vannak többségben a családosok, akik nyugtatóbb dallamokra vágynak.

  • Tempó: Egészen más szándékkal ülnek be az emberek ebédelni, mint vacsorázni. Az ebédhez kicsit nyugodtabb hangulat passzol, este válasszunk dinamikusabb zenét. Ugyanakkor ha ebédidőben sokan várakoznak, akkor gyors zenével látványosan fel lehet pörgetni a rendelést és a fogyasztást.

  • Egységesség: Próbáljuk meg a zenei listánkat egységesen, de nem egysíkúan kialakítani. Segít változatossá tenni a lejátszási listát, ha ismert előadók kevésbé ismert dalait is beépítjük.

  • Háttérzenével kapcsolatos további tippekért érdemes ellátogatni a zeneveljobb.hu oldalra.

Bezárni kényszerült, szünetelteti a zeneszolgáltatást, más változás állt be? Kérjük, jelentse az Artisjusnál pár kattintással: https://bit.ly/ujranyitas Később tud fizetni? Jelezze a bejelentes@artisjus.com e-mail-címen!

(X)