Így lesz rugalmas egy vállalati étterem

Forrás: turizmus.com

 2020. július 15. 18:14

Amikor az ebédszünet van és mindenki egyszerre érkezik az étkezdébe, az igazi kihívás nemcsak a konyhai személyzet, de a felszerelések számára is. A Rational megkönnyíti a feladatot intelligens főzőrendszereivel.

Az ilyen készülékek átveszik a tervezés nagy részét, tudják, hogy mely termékeket lehet együtt előkészíteni, mi az optimális sorrend, továbbá biztosítják a minőséget, és rengeteg stressztől mentesítik a konyhai dolgozókat.

De az étel egyidejű elkészítése csak az érme egyik oldala Szekeres Tibor szerint. „Ha különböző fajta ételeket kell egyidejűleg feltálalni, nemcsak az egymást követő előkészítés fontos, hanem az előállítás utáni kombináció is. Logisztikai és energetikai okokból előnyös, ha ugyanazt a főzési módszert – például grillezést vagy gőzölést – igénylő élelmiszereket egyszerre készítik el, és nem igényelnek nyomon követést vagy ellenőrzést” – magyarázza a szakember.

A rendszer oly módon követi nyomon a főzési időket, hogy azok intelligensen igazodjanak a mennyiséghez és a kívánt eredményhez. Az intelligens rendszer automatikusan beállítja a főzési folyamatokhoz szükséges időt, még az ajtónyitási időtől függően is. Ez garantálja a sikert és a tökéletesen megfőzött, egészséges ételeket.

Az iCombi Pro combi-steamert a Rational tavasszal vezette be a piacon

Fotó: Rational

Szekeres Tibor egy másik követelményt is fontosnak tart az intelligens főzőrendszerek tekintetében: „Mivel a fenntarthatóság a vállalati étkeztetésben is szerepet játszik, a konyhai berendezések energiafogyasztása jelentős tényező."

Már léteznek olyan vállalati éttermek, amelyek szakmai támogatást igényelnek komplex ételkészítéshez, mint például az iCombi Pro combi-steamer, amelyet a Rational tavasszal vezetett be a piacon.

A főzőrendszerben található az új, intelligens iProductionManager, amely támogatja a termelés tervezését és kiemelkedő eredményeket hoz, különösen a vegyes ételek terén.

(X)