Így Márton-napoztok ti a Gellértben

Forrás: turizmus.com

 2019. október 21. 14:27

November 7–10. között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit izgalmas Márton-napi borfesztiválra a Danubius Hotel Gellért, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művére hangolva.

A Gellért Szálló Márton-napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől – olvasható a rendvény ismertetőjében.

A szálloda összes termeiben felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, Budapest legjobb gasztrohelyei, a koncertprogramban a Gellért Fürdőcsarnokban fellép majd a Lóci játszik és a The Biebers.

Az "Így söröztök ti" butiksörfesztivállal indul a nulladik nap csütörtökön, ahol a legjobb sörfőzdék válogatott söreivel lehet alapozni a Gellért nagy gasztroünnepére.

Az exkluzív pezsgővacsorának a Gellért lakosztályétterme adja díszletét

Fotó: www.borfesztivalgellert.hu

Az "Így pezsgőztök ti" exkluzív vacsorának a Gellért bámulatos kilátású deluxe apartmanja adja díszletét, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas vagy Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt. Az apartmanban berendezett lakosztályétteremben Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjéhez Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja majd a pezsgősort, beavatva a vendégeket a királyok itala és az irodalom történetébe is.

Az "Így főztök ti" borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész – az Így szerettek ők szerzője – irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

Vasárnap pedig, az "Így esztek ti" Márton-napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.