Így próbálnak meg túlélni a bangkoki szállodák

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. április 07. 12:27

A legtöbb szálloda bezárt az utóbbi időben Bangkokban az elmaradó turistaforgalom miatt, a nyitva tartó helyek új stratégiákkal próbálják átvészelni a nehéz időszakot.

Egyes hotelek különleges orvosi csomagajánlatokat kínálnak, mások új ügyfélkör felé próbálnak nyitni – számol be a helyzetről a TTG Asia cikke.

A 364 szobás, központi fekvésű The Athenee Hotel elsősorban olyan vendégeket fogad, akik más, bezárt szállodákból érkeznek. Étterme is működik, túl azon, hogy kiszolgálja a szállóvendégeket, elvitelre is értékesít a környéken lakók számára.

Bár a legtöbb szálloda Bangkokban is bezárt, amelyik nyitva tart, megpróbál új célcsoportok felé nyitni

Fotó: 123rf.com

Más egységek, például a Sindhorn Midtown a hosszú távra berendezkedő vendégeket próbálja megnyerni, az idén márciusban megnyitott létesítményben a központi szolgáltatásokkal – recepció, étterem, takarítás – kínált stúdiólakásokat akciósan havi 1370 dollárért lehet kibérelni. A ház étterme a lakók kiszolgálása mellett házhozszállítást is vállal.

A Mövenpick BDMS wellnesshotel együttműködési megállapodást kötött a bangkoki központi kórházzal, melynek keretében 14 napos „Maradj egészséges!" programot hirdetett, a csomag része az elhelyezés a 74 négyzetméteres wellness-lakosztályban és napi háromszori étkezés – a lakosztályban felszolgálva.

A csomagba beletartozik egy koronavírus-vizsgálat is a kórházban, ezzel kezdődik a program. Ezután egy ápoló naponta méri a vendég testhőmérsékletét, és egészségügyi kérdőívet töltet ki vele. A kéthetes tartózkodás végén újabb koronavírusteszt következik, a negatív eredményről pedig igazolást állítanak ki a vendég részére.

Ez a csomag elsősorban azoknak szól, akik külföldről térnek haza Thaiföldre, és emiatt karanténban kell maradniuk, illetve ismernek valakit, aki fertőzött, vagy olyan szektorban dolgozik az illető, ahol könnyen elkaphatta a fertőzést. Ugyanakkor olyan külföldi menedzsereknek is ideális, akik egyedül élnek a városban.

A Once Again Hostel ételkiszállításra állt át, a Luk Hostel pedig „biztonsági menedékké" alakult, ahol biztonságos körülmények között lakhatnak és dolgozhatnak mindazok, akik valami miatt nem tudják ezt otthonukban megoldani.

Az egyik legnagyobb thai szállodalánc, a The Erawan Csoport is bezárta jóformán az összes szállodáját, ugyanakkor a belföldi utazó üzletembereket kiszolgáló láncuk, a Hop Inn továbbra is üzemel szerte az országban.