iKitchen a Rationaltól

Forrás: turizmus.com

 2020. december 21. 09:47

A konyháknak a jó ötletek és az átgondolt koncepciók mellett egy olyan partnerre is szükségük van, aki ismeri a kihívásokat, műszaki szempontból támogatja őket, és lehetővé teszi számukra, hogy nagy mennyiségben termeljenek. A Rational mindezt támogatja az iKitchen segítségével.

A szakképzett munkaerő hiánya, a költségekre nehezedő nyomás, a digitalizáció – ezek azok a kihívások, amelyekkel a vendéglátóipar szereplőinek szembe kell nézniük.

Ezen felül megnövekedtek a fogyasztók elvárásai a minőséggel, a különleges étrenddel, például a vegetáriánus, a vegán, a glutén- vagy laktózmentes, valamint a változatos menüvel kapcsolatban is.

Ezért a konyháknak a jó ötletek és az átgondolt koncepciók mellett egy olyan partnerre is szükségük van, aki ismeri a kihívásokat, műszaki szempontból támogatja őket, és lehetővé teszi számukra, hogy nagy mennyiségben termeljenek. A Rational mindezt támogatja az iKitchen segítségével.

„Az iCombi Pro, az iVario és a ConnectedCooking rendszert iKitchen néven összekapcsoltuk” – magyarázza ezt az elvet Szekeres Tibor, a Rational Magyarország értékesítési igazgatója. A cél a munka megkönnyítése, különösen a nagyobb konyhákban napi 500 étkezéssel, a folyamatok ésszerűsítése és ezáltal hely-, pénz-, energia- és nyersanyag-megtakarítás.

Az iCombi iVario termékegyüttese

Fotó: Rational

Szekeres Tibor megoszt egy jó példát. Vegyünk  egy olyan konyhát, amelyet eredetileg billenő serpenyővel, üsttel, olajsütővel, kuktával, konvekciós kemencével és tűzhellyel szereltek fel.

Egy ilyen konyhában a tűzhely kivételével minden készüléket lecserélhet iCombi Pro-val és iVario-val. Ezzel akár 40% helyet is megtakaríthat. Ugyanakkor e két készülék együttesen az összes hagyományos főzési alkalmazás akár 90 %-át is lefedi.

Néhány alkalmazással, mint például a tésztafőzés vagy a sous-vide módszerrel történő főzés, ezek akár át is vehetők egymástól, és így jelentősen növelhetik egy nagyobb konyha rugalmasságát. Ez általában az egészséges főzési módszereket is támogatja.

Szekeres Tibor  szerint: „Az iCombi Pro-val például zsírmentesen süthet. A sült krumpli ropogóssá válik, de sokkal kevesebb zsíradék kell hozzá. A gőzzel a vitaminok és a tápanyagok sokkal jobban megmaradnak.”

A két azonos felhasználói felület, amelyek ugyanazon elv szerint irányítják a felhasználót a menün keresztül, azt mutatja, hogy a két készüléket együttműködés céljából hozták létre.

A főzőrendszerek intelligens funkciókkal is rendelkeznek, amelyek nagyon egyszerűvé teszik működésüket, így jelentősen csökkentik a hibák arányát. Ezért még a képzetlen alkalmazottak is könnyen hozzáférhetnek különböző főzési alkalmazásokhoz.

Az intelligens főzési funkciók miatt a képzetlenebb alkalmazottak is használhatnak egyes alkalmazásokat

Fotó: Rational

Az a tény, hogy minden erőforrást optimálisan használnak fel az iKitchen segítségével, az éjszakai főzési funkcióban is megmutatkozik. Mind az iCombi Pro, mind az iVario rendelkezik ezzel az alkalmazással, ami rengeteg gyártási időt takarít meg, ezáltal sokkal kevesebb a stressz a konyhában.

A harmadik összetevő, a „ConnectedCooking” szintén hozzájárul a termelékenységhez, mivel a hálózatos megoldást a főzési programok központi kezelésére és továbbítására lehet használni, a főzési rendszerekből és az iCombi Pro-ból származó HACCP-adatokhoz való hozzáférés és azok mentése akár távirányítással is ellenőrizhető.

Ez számos útvonalat megtakarít, csökkenti a hibaarányt és biztosítja az élelmiszer-termelés egységes színvonalát. Az egyetlen tennivalót a betöltés és a kivétel jelenti.

Max Meier első alkalommal szerzett iKitchen tapasztalatait Ludwigsburgban (Németország) az urbanharborban így összegzi: Az összekapcsolt főzés kulcsszerepet játszik a konyhai folyamatokban, és alapvető kényelmet kínál az adatnaplózás, -tárolás és -elemzés terén. Ez azt jelenti, hogy az összes termelési és HACCP-adat az irodában elemezhető.

Szekeres Tibor végső következtetése: „A Rational az iKitchent produktívnak és rugalmasnak minősíti. Mint még korábban soha. „Nagyon jó, mert a nagy konyhák a korábbinál is jobban tudnak működni, és rugalmasan tudnak szembenézni a kihívásokkal.” Más szóval ez végső soron lehetővé teszi a kompromisszum nélküli gyártást.

(X)