iKitchen by Rational – az ipari vendéglátás rendszermegoldása

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 13:54

Rendszermegoldást alakított ki a Rational iKitchen név alatt az iCombi Pro, az iVario Pro és a ConnectedCooking kombinációjával.

A szakképzett személyzet hiánya, az emelkedő költségek, a digitalizáció – ezek azok a kihívások, amelyekkel a vendéglátóipar szereplőinek szembe kell nézniük. Ehhez hozzáadódik a vendégek megnövekedett igénye a minőség, a különleges élelmiszerek, például vegetáriánus, vegán, glutén- vagy laktózmentes élelmiszerek, valamint a termékek változatos választéka tekintetében.

A konyháknak a jó ötletek és okos koncepciók mellett olyan partnerre is szükségük van, aki ismeri a kihívásokat, technikailag támogatja őket, és lehetővé teszi számukra, hogy nagy mennyiségben termeljenek. A Rational ezt a támogatást nyújtja az iKitchen segítségével.

iKitchen, a rendszermegoldás

Fotó: Rational

„Az iKitchen név alatt az iCombi Pro, az iVario Pro és a ConnectedCooking kombinációjával rendszermegoldást alakítottunk ki" – mondja Szekeres Tibor a Rationaltól, magyarázva az alapvető jellemzőket.

A cél a munka megkönnyítése, különösen a naponta legalább 500 étkezést biztosító nagy konyhákban, a folyamatok egyszerűsítése, valamint hely, pénz, energia és nyersanyagok megtakarítása.

Szekeres Tibor jó példával magyarázza ezt el. Ha billenőserpenyővel, vízforralóval, mélysütővel, nyomás alatti főzővel, meleg levegős sütővel és sütővel felszerelt konyhája van, azokat az iCombi Pro és az iVario Pro segítségével teljes egészében lecserélheti. És akár 40%-os helymegtakarítást is elérhet.

Ugyanakkor a két főzőrendszer együttesen az összes hagyományos főzési alkalmazás akár 90%-át is lefedi.

Egyes alkalmazások esetében, mint például a tésztafőzés vagy a sous-vide módszerrel történő étel készítés, akár át is vehetik egymástól a feladatokat, ami jelentősen növeli a kereskedelmi konyhák rugalmasságát. Általában a főzés is egészségesebb.

Szekeres Tibor állítja: „Az iCombi Pro-val például zsírmentesen főzhet. Ez azt jelenti, hogy a kérgek a kívánt mértékben ropogósak, de sokkal kevesebb zsírt tartalmaznak. És az iCombi Pro-val való párolás sokkal jobban megőrzi a vitaminokat és a tápanyagokat."

Azt a tényt, hogy mindkét főzőrendszer együttműködés céljából készült, az azonos kialakítású felhasználói felületek is mutatják, amelyek ugyanezen elv szerint irányítják a felhasználót a menün keresztül. Mindkettő intelligens funkciókkal is rendelkezik, amelyek még könnyebbé teszik a kezelést, és ezáltal jelentősen csökkentik a hibaarányt. Még a félig képzett munkavállalók is könnyen hozzáférhetnek a különböző főzési alkalmazásokhoz.

Azt, hogy az iKitchen minden erőforrást optimálisan használ fel, például az éjszakai főzés is bizonyítja. Mind az iCombi Pro, mind az iVario Pro tartalmazza ezt az alkalmazást, így nagy mennyiségű termelési időt takarítva meg, ami rengeteg nyomást gyakorol a konyhára.

A harmadik komponens, a „ConnectedCooking" szintén a termelékenység növelését szolgálja, mivel a hálózati megoldás felhasználható a főzési programok központi irányítására és továbbítására, például a HACCP-adatok mindkét főzési rendszerben lekérdezhetők és tárolhatók, és az iCombi Pro távvezérléssel is ellenőrizhető. Ez számos megtakarítást eredményez, csökkenti a hibaarányt és biztosítja az ételkészítés állandó színvonalát. Csak a be- és kirakodást kell személyesen elvégezni.

Szekeres Tibor következtetése: „Az iKitchen segítségével az étkezdék még a korábbinál is sikeresebben tudnak működni, és rugalmasan tudnak reagálni az előttük álló kihívásokra".

(X)