Illatok, ízek és látvány a tizedik Avasi Borangoláson

Forrás: turizmus.com

 2022. március 10. 09:15

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület 2022. május 12. és 14. között ismét elhozza az avasi pincesorokra a legfinomabb nedűket, a legízletesebb falatokat és a jól megszokott, lehengerlő hangulatot.

Miskolc egyik legvonzóbb és legnépszerűbb rendezvényén immár tizedik éve vehetik birtokba a borgasztronómiai szerelmesei az avasi pincesor macskaköves, kanyargós utcáit. A város ennek a semmivel össze nem hasonlítható szeglete évről évre mágnesként vonzza az érdeklődőket, nemcsak a környékről, hanem az ország egyre távolibb pontjairól is.

A rendezvény sikerét mi sem példázza jobban, mint hogy az évek alatt háromnapossá duzzadt, melynek első napja idén is a szakmáé.

A második naptól már az avasi pincesorok teljes területén – a Kisavastól a Mélyvölgyön át a Nagyavasig –, közel 60 helyszínen, sok-sok meglepetéssel, helyi és országosan elismert borászok, pincészetek mestermunkái várják a borkedvelőket.

A legnemesebb és legfinomabb borok mellett az elmaradhatatlan harapnivalókkal is készül a Borangolás, igazi ínyencségek és a jól megszokott ízek kavalkádjában kalandozhat a megéhezett látogató.

A fesztiválon különleges borcsevejekkel, vakkóstolókkal kápráztatják el a nagyérdeműt, sőt nemcsak bort, hanem a legjobb magyar gineket is megkóstolhatják, melyek már a világot is lenyűgözték.

Finom nedűk, ízes falatok, lehengerlő hangulat Miskolc legkülönlegesebb szegletén – ez az Avasi Borangolás

Fotó: Avasi Borangolás

Megannyi fellépő változatos műfajban gondoskodik majd a pompás hangulatról, melyek között mindenki megtalálhatja a kedvére és vérmérsékletének valót.

Fellép többek között a Bíborszél, az Akvarell, a Dynamit Dudes, az Agyagbanda, a Muzsik és Volkova, a Red One House, a Marching Jazz Band és Iván Alexandra is.

A fesztiválon életre kelnek az Avasi Borangolás karakterei is: Berci, Marci, Emese, vagy Hajnalka segít majd eligazodni a helyszínek, programok és tudnivalók sűrűjében.

Idén a karitatív tevékenység is kiemelkedő szerephez jut: a szervezők miskolci séfekkel közösen főznek majd, melynek bevételét jótékonysági célra ajánlják fel.

Ahol bor van, ott tánc is van!

Fotó: Avasi Borangolás

Gyönyörű portékáikat kínálják majd a megye kézművesei, de akár táncosokkal is összefuthatunk az utcákon, akik megpörgetnek minden arra járót. A borangolók megismerhetik a selmeci diákhagyományokat, a Miskolci Egyetem több száz évre visszanyúló gyökereit, múltját és jelenét, a slam poetry lehengerlő műfaját is.

És hogy az összes érzékszervünket elkápráztassuk és kényeztessük, az ízlelőbimbók és a fülek mellett szemet gyönyörködtető fényfestés és személyes élményfestés is szerepel a jubileumi Borangolás csábító programjában. A legkisebbekről sem feledkeznek meg, folytatódik a népszerű Bandukoló program kézműves- és mesefoglalkoztatókkal, illetve az Avasi Matiné programmal,melyek a kisgyermekes családoknak nyújtanak tartalmas, közös programot.

A legfontosabb feladat azonban a közönségre vár, ugyanis nemcsak meg kell választaniuk a legszebb Avasi Pincét, de a jubileumi rendezvényen avatják fel a Borangolás Barátság falát is.