Illatokról, dizájnról és stílusról a TMSZ kerekasztal-beszélgetésén

Forrás: turizmus.com

 2014. május 06. 23:32

Ezúttal ilyen könnyed, ám csöppet sem elhanyagolható tematikát tűzött napirendre a Turisztikai Managerek Szövetsége a szervezet közgyűlését követő kerekasztal-beszélgetésen. A két eseménynek a budapesti Zenit Hotel adott otthont.

A fiatal szakemberekből álló szövetségben ezúttal inkább a szállodások képviseltették magukat. A rövid közgyűlésen a jelenlévők Fáska Gábor titkár összefoglalóját hallgatták meg a TMSZ tevékenységéről és terveiről, ezek között az egyik legfontosabb az aktív taglétszám növelése és a szponzorációk fejlesztése.

 

Mint kiemelte, a jövő turizmusa szempontjából nagyon fontos, hogy minél intenzívebben belefolyjanak a munkába a tagok, akik számára a networking, a tapasztalatcsere és az egymás közötti üzletkötés is óriási előnyt jelenthet.

 

Előadását követően Polgár Tibor elnök mutatta be a szövetség tavalyi – meglehetősen szerény – gazdálkodását, majd a földszinti étterembe invitálta a résztvevőket, ahol már kötetlenebb formában, finom falatok és borok társaságában cserélhettek véleményt arról, milyen fontos szerepet játszik a hotelekben az illat, a dizájn, az öltözködési stílus.

 

A beszélgetésre szakértőket is felkértek, akik több fontos tényezőre is felhívták a figyelmet a külső megjelenéssel, az első benyomások fontosságával kapcsolatosan. Konklúzióként azonban mégis az volt leszűrhető, hogy bár mindez kulcsfontosságú, mindegyiknél előbbre  sorolandó maga a személyzet, az emberi tényező.