Ilyen panoráma eddig nem volt, de már van

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. július 15. 21:14

A hír röviden: 50 év után először, a nagyközönség előtt is megnyílt a Marriott Budapest Hotel 9. emeleti terasza.
A hír hosszabban: július 16-tól, csütörtöki, pénteki és szombati napokon, 17-től 24 óráig, nemcsak szállóvendégeket, hanem minden, a finom koktélokra és tapas falatokra vágyó érdeklődőt vár a Liz and Chain Sky Lounge.

Esti panoráma a Liz and Chain Sky Lounge teraszáról

Fotó: turizmus.com

E sorok írójának elhihetik, nincs még egy olyan pontja a városnak, ahonnan olyan lélegzetelállító lenne a panoráma, mint a Marriott Budapest Hotel tetőterasza. Pontosítsunk: a 8. emeleti elnöki lakosztály terasza akkor is hihetetlen panorámát nyújtott, amikor a szálloda – 1969. évi megnyitása után, 25 éven át – InterContinentalként üzemelt. S természetesen ma is lélegzetelállító a Marriott presidential suite teraszáról a látvány. De, ahogyan az elmúlt 50 évben, úgy ma is nagyon kevesen juthatnak ki ennek a lakosztálynak a teraszára.

A 10. emeleten – az InterContinental idejében üzemelő – Bellevue étteremnek nem volt terasza, s a mellette üzemelő bárnak is csak az egyik oldalra, egy kicsi. Sőt, a Bellevue helyén kialakított lakosztályok is inkább csak szép nagy erkélyeket kínálnak.

De a kettő között, a 9-iken volt egy varázslatos panorámát nyújtó terasz, amit szinte senki nem használhatott, az ugyanis, az InterContinental idején a „műszaki” szint része volt. A Marriott 1994. évi megjelenése után nem sokkal pedig itt nyílt meg a business lounge és terasz, amit csak a szálloda extra költséget fizető, például lakosztályt bérlő vendégei vehettek igénybe.

S ez az, ami mostantól már csak történelem. A Marriott Budapest Hotel 9. emeletén külső vendégeket is fogad a  Liz and Chain Sky Lounge.

Belülről is gyönyörű

Fotó: turizmus.com

Innen nemcsak a város lélegzetelállító panorámáját csodálhatják meg a vendégek, hanem valami valószínűtlen Budapest-érzést is átélhetnek.

S hogy miért csak a hét 3 napján fogad külső vendégeket is a tetőbár? Azért, mert a hét többi napját fenntartják a privát és céges rendezvényeknek – tudhatták meg a sajtó meghívott képviselői a július 15-i bemutatón Parti János sales és marketing igazgatótól, valamint Lányi-Bíró Edina marketing menedzsertől.

Céges rendezvényeknek is népszerű helyszíne lesz

Fotó: turizmus.com

Akárhogyan is, biztos, hogy a hét egyetlen napján sem fognak unatkozni azok a hostessek, akik az egyébként csak szobakártyával indítható liftekben a 9. emeletre kísérik majd a vendégeket.