Ilyen se volt még: bezárt egy Meki, mert veszteséges volt

Forrás: delmagyar.hu/Index

 2015. augusztus 25. 14:27

Bezárt a békéscsabai McDonald's, augusztus 23-án fogadta utoljára a vendégeket. Sokakat elszomorított a hír, persze olyanok is akadnak szép számmal, akik egyáltalán nem bánják.

A gyorsétteremlánc vezetősége augusztus 12-én tájékoztatta az érintetteket, hogy több mint másfél évtizedes működés után nemsokára bezár a McDonald's Békéscsabán. Az Index információi szerint a magyar gyorsétteremlánc vezetése tartós veszteségességre hivatkozott.

Az üzletet maga a McDonald's Kft. tartotta fenn, nem franchise-cég. Mint indokolták, Délkelet-Magyarországon arányait tekintve kevés gyorsétterem működik, a Békéscsaba központjában található üzlet pedig különösen nagy távolságban volt a hálózat többi tagjától, így a szállítási költségek is magasak voltak. Az étterem bezárásával a megyében egyáltalán nem lesz McDonald's, a legközelebbi Szegeden található.

Ahogy az Index írja, a multicég újabban jelentősen változtatott üzleti stratégiáján, és a terjeszkedés helyett a gazdaságosságot helyezte a fontossági sor élére, ezért sorozatban zárja be a veszteséges üzleteket.

A McDonald's Magyarországi Étteremhálózat Kft. az alábbiakat nyilatkozta az ügyben:

„Az utóbbi évek minden törekvése ellenére meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést, amit az új vásárlási helyszínek és útvonalak kialakulása, illetve a fogyasztási szerkezetben és az üzemeltetési költségekben bekövetkezett változások tettek szükségessé.

Az étterem dolgozóinak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben.  Azon kollégáknak, akik vállalják a más városokban lévő éttermekben végzett munkával járó változásokat, más egységeinkben biztosítunk pozíciót. Azok a munkatársak pedig, akik ezzel a lehetőséggel nem kívánnak élni, segítséget kapnak ahhoz, hogy a lakóhelyükhöz közel találjanak új munkahelyet.

Nem szeretnénk tartósan elhagyni békéscsabai vendégeinket, keressük egy új étterem nyitásának jövőbeni lehetőségét a környéken."