Ilyen sem volt még – kürtőskalács-cukrászda

Forrás: turizmus.com

 2018. július 30. 14:39

Keresztes Ildikó, Dombovári Vanda és Keleti Andrea avatták Budapest új különleges cukrászdáját, az Édes Mackót, melyben minden a kürtőskalács körül forog.

Madárlátta Kürtős, Kürtős Guba vagy egy kis tejbegríz kürtőskalács darabokkal? Az ország első kürtőskalács-cukrászdájában, amely az ország első állatkerti játszóparkjában – az Állatkerti körúton, a Holnemvolt Várban – nyílt meg, kicsik és nagyok is megtalálják kedvencüket.

Eddig csak a Kürtőskalács Fesztivál épült az ínyencségek köré, most viszont az Állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban minden nap csemegézhetnek a finomabbnál finomabb kürtős kreációkból. Mivel az egész Holnemvolt Várat a kisgyermekes családoknak tervezték, az Édes Mackóban különböző kürtőskalácsos tejes étkeket is készítenek, így például madártejet kürtőskaláccsal, tejbegrízt kürtősdarabokkal vagy kürtős gubát.

Az ország első kürtőskalács-cukrászdája az Állatkerti körúton, a Holnemvolt Várban nyílt meg

Fotó: vitezkurtos.hu

Természetesen mindez mesés étlapon tálalva, hisz a gyerekek kedvéért a kürtőskalács ínyencségek olyan különleges neveket kaptak, mint Medveálom nasi, Egyszervolt elemózsia, Maci a málnásban vagy Madárlátta desszert. Mindezekhez a gyerekek a finom és egészséges kézműves tejtermékek mellett (málnás tej, habos kakaó, joghurtok), többféle szörpöt és ízes limonádékat (mangós, málnás) ihatnak, míg az anyukáknak, apukáknak, nagyiknak a kávé különlegességek és a különböző frissítők adhatnak erőt a lurkók Hetedhét Palotában való kalandozásaikhoz.

Persze azoknak sem kell csak álmodozni az Édes Mackó kürtőskalács-kínálatáról, akik nem a  játszópark látogatói, ugyanis a cukrászda az Állatkerti körútra (Széchenyi fürdővel szemben) is nyitva van.