Ilyen volt a 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2022. július 06. 17:36

Az ország egyik legnagyobb gourmet fesztiváljára szervezett sajtóutat a PR in Hungary Kft. csapata újságíróknak és gasztrobloggereknek. A helyszín a mesés Békás-tó volt, ahol több mint harminc kiállítóval találkozhatott a közönség.

Ínyenc ételekkel és izgalmas programokkal teli sajtóutat szervezett a VisitDebrecen megbízásából a PR in Hungary csapata a Debrecziner Gourmet Fesztiválra, ahol idén a helyszín környezete: az erdő volt a téma.

A sajtóút házigazdája Erdei Nóra, a VisitDebrecen PR & közösségi média menedzsere volt. Közös programunkon, az első napi ebéden a debreceni Ikon étterem által elkészített pompás ételsort kóstoltuk végig, amelyet a város idén megválasztott boraival koronáztunk meg. Az ebéd alatt az Ikon séfje, Thür Ádám mesélt nekünk arról, hogy milyen nagy utat járt be a gasztronómiában, mielőtt az étteremhez került volna. Olyan magas rangú személyeknek főzött, mint például a jordániai herceg vagy II. Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő. Így nem meglepő, hogy mindegyik fogás után úgy éreztük, valami újat tapasztalunk az ízek világában.

 

A sajtóút résztvevői ezután szabadon kalandozhattak a gourmet világában, de természetesen nem akartuk kihagyni a lehetőséget az új esszenciák felfedezésében,  így további kiállítókhoz látogattunk el. Az újhullámos zsíros kenyértől a kő alakú süteményig mindenféle minőségi, kifogástalan étel tárult elénk. A kiállítók között voltak olyan helyek is, ahol az ételérzékenységben szenvedők vagy a vegán életmódot folytatók is megtalálhatták a számukra tökéletes ételt.

Palotás Péter tonhalbontó show-ja

Fotó: PR in Hungary

A nap egyik fő eseményére igen sokan érkeztek, hiszen olyat láthatott a közönség, ami nem mindennapi: Palotás Péter, a Budaörsi Halpiac tulajdonosának tonhalbontó showját nézhettük meg. Szemtanúi lehettünk, hogyan bontanak fel egy több, mint 200 kilós tonhalat, és azt követően hogyan kerül az asztalra.A Fishmonger standjánál a frissen bontott tonhalat szasimi, illetve tonhalsteak formájában meg is kóstolhatták az érdeklődők.

Az este beköszöntével hosszabbak lettek a sorok a koktél- és a kézművessör-standokon, csodálatos fények és remek zene emelte a hangulatot a Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

Csapatunk az Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotelben szállt meg. A meleg órákban lehűtöttük magunkat a hotelhez tartozó termálfürdőben, a Wellness Szigeten és a két éve átadott, impozáns Aquaticum strandon.

Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízióvezetője köszönti a sajtóút résztvevőit

Fotó: PR in Hungary

A második napon visszatértünk a fesztiválra, ahol Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízió vezetője mutatta be Debrecen Város 2022-es borait egy rövid borkóstoló keretén belül. Hét remek tétellel ismerkedtünk meg. 2022-ben a prémium fehér és vörös, illetve édes fehér kategóriában Debrecen város bora lett a Thummerer Pincészet Egri Chardonnay 2019-es bora (Egri borvidék, Noszvaj), a Takler Borbirtok Primarius Syrah 2018-as bora (Szekszárdi borvidék, Decs), és a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2017-es évjáratú bora (Tokaji borvidék, Tarcal).

A klasszikus fehér, vörös és rozé kategóriában az év idei debreceni bora lett a Koch Borászat Koch Hajós-Bajai Chardonnay 2020-as évjáratú bora (Hajós-Bajai borvidék (Borota), a Hárs Családi Biopincészet Cabernet Franc 2019-es évjáratú bora (Pécsi borvidék, Szajk), illetve a Szentpéteri Borpince Néró Rosé 2021-es válogatása (Kunsági borvidék, Kiskőrös).

Debrecen idei pezsgője a Molnár és Fiai Pincészet Zöldveltelini Brut fehér pezsgő, 2018 (Mátrai borvidék, Abasár).

A program záró részeként igyekeztünk minél több kiállítót kipipálni a gasztronómiai bakancslistánkon, majd megosztottuk egymással a kedvenc gasztroélményeinket.