Indiai séf a Kempinski kötelékében

Forrás: turizmus.com

 2019. november 14. 11:48

Dhanpal Singh Negi indiai szakács nemrégiben csatlakozott a Kempinski Hotel Corvinus Budapest csapatához.

A Kempinski Corvinus munkatársai egy évvel ezelőtt egy indiai cég által rendelt eseményen találkoztak Dhanpal Singh Negivel, aki akkor vendégszakácsként működött közre az ügyfél megbízásából.

A közös munka olyannyira sikeres volt, hogy a szálloda meghívta az indiai szakácsot, hogy csatlakozzon a budapesti csapathoz állandó munkatársként.

Dhanpal Singh Negi

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Dhanpal Singh Negi Indiában született. Számos szállodában dolgozott korábban, valamint indiai gasztronómiai fesztiválokat szervezett Srí Lankán és Olaszországban.

A Kempinski Hotel Corvinus az elmúlt években számtalan indiai rendezvény lebonyolítására kapott megbízást. Az indiai megrendelők speciális igényeit figyelembe véve a hotel bankettajánlataiban széles választékban szerepelnek vegetáriánus ételek és a hagyományos édes tea.

 

India-specialistaként, a hotel számára mindenképpen autentikusságot ígér egy született indiai séf közreműködése az esküvői és partiajánlatok kidolgozásában, valamint az sem mellékes tényező, hogy India a top 10 küldő ország között van jelenleg a hotel vendégösszetételében.

A szálloda főszakácsa, az osztrák származású Roland Holzer (aki több mint 12 éve dolgozik a Kempinskiben) jelentős szerepet szán Dhanpal Singh Neginek, mind a hotel bankettszintjén – a  Ten Roomsban –, tartott rendezvényeken, mind pedig azokon a cateringeseményeken, amelyekkel a The Kitchen Caterst bízzák meg.

Dhanpal együtt dolgozik a szálloda reggeliztető szakácsaival is, egyik feladata az ázsiai büfésarok ajánlatának gazdagítása.