Indul a Aquaticum Termál és Wellness Hotel fejlesztése

 2013. szeptember 01. 14:41

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. több mint 475 millió forint értékű támogatást nyert „az Észak-Alföldi Operatív Program „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A 951.097.702 forintos összköltségvetésű projekt keretében a vállalat a szálloda korszerűsítését, a meglévő szolgáltatások számának bővítését és minőségének javítását tervezi.

Az ÉAOP-2.1.2-12-2012-0020 jelű „A debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotel**** minőségorientált szolgáltatásfejlesztése." című projektje 475.548.851 forint értékű támogatásban részesült. A kivitelezés pont egy évet vesz igénybe, augusztusban indult, és jövő év augusztus végén zárul. A beruházás elsődleges célja a meglévő szálloda korszerűsítése, szolgáltatási színvonalának javítása, minőségfejlesztés, a meglévő szolgáltatások számának és minőségének javítása.

 

A projekt célcsoportjai: a corporate vendégek, gyermekes családok, speciális diétával élők, a szenior korosztály, gyógykúrára érkezők, valamint az aktív szabadidő eltöltésére érkező vendégek.

A felújítások a szálloda teljes területét érintik. Megújulnak a szobák, a közlekedő és a közösségi terek, a lobbi, a konyha és az étterem. Új, önálló bejáratot kap a hotel, továbbá a gyerekbarát jelleget erősítendő, szállodai viszonylatban hatalmas „gyerekvilág" helység, és új fitneszterem valósul meg. A szálloda egyik szárnya kifejezetten a családok számára lesz kialakítva.

Emellett a gasztronómiai kínálatban is jelentős változás lesz. A felújítás során külön diétás konyha létesül a hozzá tartozó raktárakkal, előkészítővel, fagyasztókamrával, így biztosítva az ételérzékenységben, táplálékallergiában szenvedő vendégek magas szintű ellátását. Az étterem nemcsak arculatfrissítést kap, de a befogadóképessége is lényegesen bővül.

A projekt és a többi párhuzamosan induló fejlesztés megvalósításával végre összhangba kerül a termálfürdő, az élményfürdő és a szálloda minőségi színvonala, s egyúttal a debreceni fürdőkomplexum lesz a régió legmodernebb és legnívósabb egészségügyi szolgáltatója.

A tényleges kivitelezési munkálatok 2013. 08.01-én kezdődtek el, az építkezés ideje alatt a szálloda csökkentett kapacitással ugyan, de folyamatosan üzemelni fog.