Indul a Gasztrohegy új évada

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 26. 11:20

Vége a nyárnak, így Badacsonyban az egész évben nyitva tartó helyek máris új programokon törik a fejüket.

A tavaly indult Gasztrohegy sorozat óriási életet hozott az őszi és téli hétvégékbe, megteltek a szálláshelyek, csoportok látogatták végig a tematikus hétvégéken a vendéglátóhelyeket – a jó idő miatt sok esetben gyalog vágtak neki a hegynek – tájékoztattak a szervezők.

Istvándy Klaudia, Istvándy Birtok és Borműhely; Török Péter, Hotel Bonvino és Kisfaludy-ház; Hernádi Henriett, Vánkos; Laposa Bence, Laposa Birtok; Nagy Miklós, Hotel Bonvino, Tilia Borvendéglő; Vincze Péter, Tölgyes Kúria; Tóth Ádám, Pláne Badacsony borterasz; Kardos Gábor, ötletgazda, sajtóreferens; Nagy István, Borbarátok Vendéglő; Tóth-Gruber Viktor; Budavári Dóra szervező, kommunikációs és marketingvezető

Fotó: Gasztrohegy

A vendéglátók idén újra indítják a programsorozatot, és ezt stílszerűen egy gumicsizmás évadnyitó falatozással ünnepelték az őszi napsütésben a badacsonyi strandon. Idén sok minden fejlődik és változik, lesz menetrend szerinti buszjárat, pohár, Gasztrohegy bérlet, de folytatódnak a vezetett gasztrotúrák is.

 

Mi a Gasztrohegy?

Tavaly ősszel indították el a Gasztrohegyet az egész évben nyitva tartó badacsonyi vendéglátóhelyek. Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezon kínálatának legjavát.

Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot, de a bővülés nem kötelező jellegű. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek.

A Gasztrohegy központi helyszínén lehet kóstolópoharat és karszalagot venni, 1500 forintért, mellé térképet is kapunk. A karszalag feljogosít a szombaton és vasárnap egész nap félóránként járó elektromos busz használatára is.


Gasztrohegy alkalmak:

Október 26-27. GASZTROHEGY/8. – Nem HEKK

November 23-24. GASZTROHEGY/9. – Badacsony szárnyal

December 28-29. GASZTROHEGY/10. – Nagymamáink receptjei

Január 18-19. GASZTROHEGY/11. – Vadászidény

Február 15-16. GASZTROHEGY/12. – Disznóságok

Március 14-15. GASZTROHEGY/13. – Húshagyó kedv

Április 4-5. GASZTROHEGY/14. – Füstölgés!

Résztvevők:

Hableány, Laposa Birtok terasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok és Borműhely, Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, Vánkos