Indul a szezon a budafoki bornegyedben

Forrás: turizmus.com

 2019. március 04. 14:01

Ismét megnyitotta kapuit az Európában egyedülálló budafoki pincevilág. Minden hónap első szombatján indulnak a buszok a Bálnától, hogy a látogatók finom borokat és pezsgőket kóstolhassanak.

A program három éve indult, és máris sokan ismerik – hangzott el a március 2-i sajtótájékoztatón. A pincészetek mellett több étterem is csatlakozott a programhoz, ezeken a helyeken olyan borlapot is a vendég elé tesznek, amelyen csak budafoki borok és pezsgők szerepelnek. Áprilistól ismét látogatható lesz a Barlanglakás Emlékmúzeum, indulnak a tematikus helytörténeti séták, megint lesz pincekvíz, és borkóstolóval egybekötött színházi előadások.

„Idén is megrendezzük a zenei tehetségkutató versenyt, amelynek nyertese a most 30 éves Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon kap fellépési lehetőséget. A Budafoki Bornegyed idei nagykövete Micheller Myrtill, aki az egyik legismertebb hazai jazz énekesnő, valamint pezsgőlovag és természetesen budafoki lakos” – mondta a tájékoztatón Salamon Judit projektmenedzser.

Mindez a Lics Pincészetben hangzott el, amelynek tulajdonosa, Lics Judit a kezdetek óta lelkesen támogatja a Budafoki bornegyed ötletét. A pincészet számos díjnyertes borát is meg lehet majd kóstolni a járatok résztvevőinek.

A március 2-i sajtótájékoztató résztvevői

Fotó: turizmus.com

Márciustól decemberig minden hónap első szombatján, délután fél 2-tól este 9-ig 40 percenként indulnak a különbuszok a  Bálna parkolójából a budafoki pincevilágba. Az online is megvásárolható napijegy korlátlan számú utazásra jogosít a belváros és Budafok közötti közlekedő körjáraton, és kedvezményes belépést biztosít az egyes helyszínekre. A kedvezményeket a kerületiek és a környező településekről érkezők lakcímkártya bemutatásával is igénybe vehetik.

A kulturális programokról és egyéb részletekről  ITT lehet tájékozódni.