Indulnak a budapesti fürdőfelújítások

Forrás: turizmus.com

 2018. december 06. 10:05

A főváros négy gyógyfürdőjének energiahatékonysági fejlesztését kezdik meg uniós forrásokból.

A Magyar Építők szakportál beszámolója szerint korábban már meghirdették hat budapesti fürdő korszerűsítését, amelyek közül most négynél kezdik el az energiahatékonysági fejlesztést. A korszerűsítésekre több mint 410 millió forintot költenek. A kivitelező a Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft.

A margitszigeti Palatinus Gyógy- és Strandfürdőnél az összesen 5 200 m2 alapterületű épület és étterem tetején több mint 400 napelem-panelt helyeznek el.

A Palatinus épületein több mint 400 napelem-panelt helyeznek el

Fotó: turizmus.com

A Pesterzsébeti Jódos-sós Fürdő esetében az 5 400 m2 hasznos alapterületű épületkomplexumnál szintén 278 napelemet szerelnek fel, hőszivattyút telepítenek a meleg víz előállítására és a fűtés rásegítésére. Az épületenergetikai korszerűsítés részét képezi a nyílászárók cseréje, valamint a homlokzatok és tetőszerkezetek hőszigetelése. A gyógyfürdő új medencéket, fürdőépületet és szolgáltató egységeket is kap.

A zuglói Paskál Gyógyfürdőnél a 3 900 m2 hasznos alapterületű épületegyüttes tetőfelületein - a termálépület, valamint a szauna/nyári épület tetején – ugyancsak napelemeket helyeznek el, összesen 727 panelt.

A Dandár Gyógyfürdő területén összesen 110 napelem-panelt helyeznek el, valamint nyílászárókat cserélnek és hőszigetelnek.

A megrendelő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Széchenyi Gyógyfürdő és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő fejlesztését is tervezi, azonban ezekhez még keresi a kivitelezőt.