Infografika készült a világ legjobb éttermeiről

Forrás: statista.com

 2017. november 27. 14:11

A statista.com infografikát készített a Michelin-csillagos éttermekről. Japán megőrizte vezető helyét: itt van a legtöbb háromcsillagos étterem (28), Franciaország követi mindössze eggyel lemaradva, és az USA került a harmadik helyre. Japán elsőségével kapcsolatban vannak kritikus hangok is.

A Michelin Guide 1926 óta értékeli az éttermeket, és a csillag mára a kivételes minőség megkérdőjelezhetetlen mutatójává vált. Egy csillag azt jelenti, hogy az étterem nagyon jó a saját kategóriájában, kettő pedig kiváló jelez. Három csillagot kevés étterem kapott, azok, ahol olyan kivételes a konyha, hogy kizárólag értük is megéri utazást szervezni az országba.

Japán ígéri a világ legélvezetesebb kulináris élményeit, hiszen itt található a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterme – írja a statista.com a német Trois Etoilles blogra hivatkozva. Huszonnyolc háromcsillagos étterem van Japánban, 27 Franciaországban (ide számolva egy monacói éttermet is), 14 étteremmel pedig az Egyesült Államok a harmadik. Az amerikai éttermek közül öt New Yorkban van, négy San Franciscóban, kettő Chicagóban, egy-egy pedig Los Gatos-ban, St. Helenában és Yountville-ben.

Elnéző lenne a Michelin Japánban?

Elnéző lenne a Michelin Japánban?

Fotó: statista.com

Korábban több nyugati séf is megkérdőjelezte Japán vezető helyét: azt állították, hogy a Michelin taktikai okokból elnéző Japánban, mert jobb pozíciót akar szerezni magának a piacon. Mások azt állítják, a séfek nehezen tudják feldolgozni a helyzetet. A japán gasztronómia mindenképp érdemes a pozitív megítélésre, amit az is bizonyíthat, hogy Japánon kívül a legtöbb Michelin-csillagos étterem New Yorkban van.