Ingyen indíthatnak webshopot borászatok egy új magyar gyűjtőoldalon

Forrás: MTI

 2020. december 15. 11:15

A Wineshop.hu online piacterén jelenleg induló költség nélkül hozhatják létre saját, testre szabható online boltjukat a bortermelők.

A Wineshopot üzemeltető WineGroup közleménye szerint az ehhez szükséges online borkereskedelmi megoldást a Futurion nevű magyar informatikai cég fejlesztette. A megoldás elsősorban azokat a kis és közepes méretű borászatokat célozza, amelyek még nem rendelkeznek saját webshoppal vagy profi online értékesítési infrastruktúrával.

A közlemény megjegyzi: a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint a minőségi borokat előállító, vendéglátásba szállító hazai borászatok eladásai akár 60-80 százalékkal is visszaeshettek a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzet miatt. A gyűjtőoldal segítséget jelenthet ezeknek a borászatoknak.

A hazai borászatok eladásai 60-80 százalékkal is visszaeshettek a járvány miatt

Fotó: 123rf

Az év végéig várhatóan 30 borászat kínálatához juthatnak hozzá a Wineshop vásárlói, 2021 végére a tervek szerint legalább 100 termelői borbolt lesz elérhető a gyűjtőoldalon keresztül.
A WineGroup célja, hogy néhány éven belül a magyar webes borkereskedelem meghatározó szereplőjévé váljon, illetve tervei között szerepel a nemzetközi terjeszkedés is.