Ingyenes gyorsteszttel védi alkalmazottait és vendégeit a Deutsche Hospitality

Forrás: turizmus.com

 2021. március 17. 10:43

A cég az első olyan nagy németországi szállodavállalat, amely ingyenes gyorstesztelést biztosít minden frontvonalban dolgozó munkatársa számára.

A projekt a következő két hétben veszi kezdetét Németországban, majd az ott megszerzett tapasztalatok alapján a vállalatcsoport további, többek között a hamarosan Budapesten nyíló szállodájára, az IntercityHotel Budapestre és annak vendégeire is kiterjeszti a gyakorlatot – írják közleményükben.

A Deutsche Hospitality csoport a járvány kezdete óta folyamatosan fejleszti higiéniai és biztonsági koncepcióját, melynek következő állomása az ingyenes gyorstesztek biztosítása. Az orrnyálkahártyáról, illetve a nyálból vett mintát vizsgáló tesztet heti rendszerességgel teszik elérhetővé első ízben mintegy 3500 alkalmazott részére. Terveik között szerepel, hogy a közeljövőben a szálloda vendégei számára is elérhetővé tegyék a teszteket a recepciókon.

A Deutsche Hospitality csoport a járvány kezdete óta folyamatosan fejleszti higiéniai és biztonsági koncepcióját

Fotó: Deutsche Hospitality

A világjárvány kezdetén a szállodacsoport egységes koncepciót dolgozott ki független intézmények segítségével „Safe Travel by Deutsche Hospitality” néven. Ez az átfogó intézkedéscsomag tartalmazza mindazon folyamatokat, melyek a vírus megfékezésére és leküzdésére irányulnak, figyelembe véve a helyi szabályozások alakulását.

A kötelező maszkviselés, a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítása minden helyiségben, az érintésmentes be- és kijelentkezés, valamint fizetés, az új takarítási megoldások csak néhány a korábban bevezetett intézkedések közül.