Ingyenes zajérzékelők lesznek az Airbnb lakásokban

Forrás: turizmus.com

 2022. október 17. 14:48

Ingyenes Minut zajérzékelőket helyezhetnek el a házigazdák az Airbnb-n kiadott lakásukba annak érdekében, hogy megelőzzék az ezzel kapcsolatosan felmerülő esetleges problémákat, miközben a vendégek személyiségi jogait is védik.

"Mi az Airbnb-nél tudjuk, hogy a vendégeink túlnyomó többsége tiszteletben tartja a szomszédokat és a többi utazótársát. Továbbá a házigazdák nagy része is felelősségteljes módon adja ki ingatlanját. Mi is ugyanilyen elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a helyi közösségek jó partnere legyünk.

Ennek érdekében az Airbnb és az ingatlanpiaci technológiai vállalat, a Minut megállapodott, hogy ingyenes zajérzékelőt bocsájt a házigazdák rendelkezésére több mint 60 országban, továbbá három hónapig nincs előfizetési díj sem a Minute zaj- és használatot figyelő szolgáltatására" –olvasható a közösségi szálláshelyközvetítő közleményében.

Elege van az Airbnb-nek a bulituristákból

Fotó: 123rf.com

A cég szerint ugyan a vendégek zajongásával kapcsolatos problémák meglehetősen ritkák, egy ilyen eszköz jóvoltából könnyen és gyorsan meg is előzhetik a házigazdák, hogy ilyen gondok előforduljanak. Ráadásul közben senkinek nem sérülnek meg a személyiségi jogai – írták.Az eszköz csak akkor jelez, ha a hangerő a helyiségben meghalad egy bizonyos decibel szintet, ugyanakkor sem hangot, sem beszélgetést nem rögzít. Bár nem jelent veszélyt a privát szférára nézve, az Airbnb arra kötelezi az eszközt telepítő házigazdákat, hogy ezt a tényt tudassák vendégeikkel honlapjukon még a foglalás megtörténte előtt. Az eszköz telepítése szigorúan tilos ugyanakkor hálószobákba.

Egy zajongással kapcsolatos potenciális probléma megoldása is sokkal könnyebbé válik, mivel a zajjelzést integrálták az Airbnb üzenetküldő alkalmazásába. Ez azt jelenti, hogy amikor egy szálláshelyen a zajszint meghaladja a beállított értéket, akkor egy automatikus értesítést küld a Minut az Airbnb üzenetküldő rendszerén keresztül mind a házigazdának, mind a vendégnek.A program próbaüzene során Prágában azt tapasztalták, hogy egyetlen emlékeztető kiküldése után 20 perccel a potenciális problémaforrások közül az összeset sikerült békésen megoldani.Az Airbnb közleménye arra is emlékeztet, hogy nem a Minut az egyetlen eszköz, amellyel a közvetítő oldal a felelős utazást próbálja promotálni. Ennek keretében egy új, bulizásellenes technológiát vezettek be például az USA-ban, Kanadában és Ausztráliában, a működési szabályzatban írásban is rögzítették a bulizás tiltását – ennek hatására a bulizással kapcsolatos bejelentések száma 44 százalékal csökkent 2020 augusztusa óta, ezen felül kiterjesztették a 24 órán át elérhető biztonsági telefonvonal, valamint a szomszédokat támogató vonal elérhetőségét.