Ingyen tanulhatnak oroszul a hévízi szállásadók

Forrás: turizmus.com

 2019. november 11. 11:06

Egy sikeres pályázat eredményeként egyebek mellett ingyenes idegen nyelvi és számítástechnikai képzést nyújt tagjai számára a Hévízi Szobakiadók Közössége.

A negyedik alkalommal kiírt minőségfejlesztési pályázaton elnyert pénzt a vendéglátók televíziókészülék, társalgói és kerti bútorok vásárlására,  valamint udvari játék- és kerékpártárolók kialakítására fordíthatták.

Mivel jelentősen nő a városba látogató orosz fürdővendégek száma, a januárban kezdődő kurzusok során az angol mellett az orosz nyelv elsajátítására is lehetőség nyílik – tájékoztatta Lajkó Ferenc, az egyesület elnöke a Magyar Nemzetet.

A Hévízi Szobakiadók Közössége 214 tagot számlál

Fotó: Wikipedia

Lajkó Ferenc elmondta, hogy az 1994-ben harminc taggal alakult közösségnek ma 214 panzió-, vendégház-, apartmanlakás-tulajdonos tagja van, és igen jó kapcsolatot ápol a hévízi önkormányzattal.

A közösség tagjai tevőlegesen részt vesznek Hévíz turizmusának fejlesztésében, érdekvédelmet biztosítanak a vendéglátói engedéllyel rendelkezők számára, és elítélik az illegális szálláshelykiadás minden fajtáját. Céljuk, hogy fennmaradhassanak a szobakiadók, és a kisebb jövedelműek számára is lehetőséget adjanak a pihenésre.