Innovatív fejlesztéseikkel nyertek nemzetközi borturisztikai díjat

Forrás: turizmus.com

 2020. október 09. 11:22

A Taste Hungary csapata nyerte el a londoni Drinks Business Wine Tourism díját. A céget többek között a közösségi média innovatív használatáért jutalmazták, amelyet a manapság komoly kihívásokkal küzdő borturisztikai ágazatban fejtettek ki.

Az angol Drinks Business magazin már 18 éve követi figyelemmel az italokkal foglalkozó legjobb vállalkozások tevékenységét. Az általában a London Wine Fair keretei között megtartott ünnepélyes díjátadót idén a járványhelyzetre tekintettel online szervezték meg. Patrick Schmitt MW (Master of Wine) főszerkesztő szerint a Taste Hungary azért kapta meg a díjat, mert sikeresen használta a közösségi médiában rejlő lehetőségeket annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került, jócskán visszaeső turisztikai iparágban új perspektívát nyújtson mind a vásárlók, mind partnerei, a borászok számára – olvasható a díjazott közleményében.

A Taste Hungary a pandémia előtt éves szinten mintegy tízezer vendéget fogadott gasztro- és bortúráin

Fotó: Taste Hungary

A Taste Hungary fő célja, hogy nemzetközi elismertséget szerezzen a magyar boroknak. 2020, azaz a pandémia előtt éves szinten mintegy tízezer vendéget fogadtak a különböző gasztro- és bortúráikon, valamint a Tasting Table-ben, a cég borkóstoló pincéjében, hogy megismertessék velük a hazai borokat. Ezen felül az Egyesült Államokban is jelentős mennyiségű magyar bort értékesítenek évről évre az egyedi, prémiumtételek iránt érdeklődő fogyasztóknak.

Amikor márciusban a nemzetközi turizmus hirtelen leállt, a Taste Hungary gyorsan változtatott eddigi stratégiáján, és átalakította a korábban működő értékesítési láncot. Elindították a tastehungary.eu weboldalt, webshopot, ahonnan belföldre és az Európai Unió tagállamaiba is lehet rendelni borokat. Több tucat ingyenesen elérhető, angol nyelvű élő adást szerveztek a Facebookon.

Privát, sommelier-k által vezetett online kóstolókat is tartottak az EU-ban, illetve az USA-ban élők számára, akik a megrendelt boraik mellé így szakmai tudást kaphattak. Új borszaküzletet is nyitottak azoknak, akik inkább személyesen szerettek volna vásárolni.

Kapcsolódó cikkek

Díjazták a Taste Hungaryt

2014. június 11.