Intelligens konyhai technológia a megbízható főzési minőségért

Forrás: turizmus.com

 2020. november 10. 13:39

A tartósan jó minőségű és egységes főzési eredmények, valamint az élelmiszerek hatékony felhasználása elengedhetetlen az otthonon kívüli étkeztetésben. Ennek biztosítása érdekében sok séf intelligens konyhai technológiára támaszkodik. A Rational új iCombi Pro combi-steamere jó példa erre.

500 azonos kinézetű étel, 20 azonos halfilé hétfőtől vasárnapig, mindezek kiváló minőségben – ezek mind a minőségi kiszolgálás ismérvei. A Rational tisztában van ezzel, ezért támogatja a séfeket céljaik megbízható elérésében.

„Ha a minőség nem kielégítő, a terméket már nem is szolgálják fel. Vagy a vendégek visszaküldik az ételt. Mindkét esetben magas költségek merülnek fel az eladhatatlan élelmiszerek miatt, amit el kell kerülni" – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország értékesítési igazgatója.

Az intelligens ellenőrzés és az innovatív technológia kölcsönhatásával a Rationalnak az új iCombi Pro-ban az iDensityControl segítségével sikerült olyat alkotnia, hogy az egyik étel úgy nézzen ki, mint a másik. Ez nemcsak a vendégek kívánságainak tesz eleget, hanem az élelmiszerek pazarlását is gyakorlatilag a nullára csökkenti, és jelentősen növeli az értékesíthető ételek számát.

Az eredmény minden alkalommal kiváló és egységes minőségű lesz

Fotó: Rational

A konzisztens minőség biztosítása érdekében az érzékelők másodpercenként érzékelik és felismerik a főzőkamra jelenlegi állapotát, hogy a szükséges energiamennyiség – azaz a hő és a páratartalom kombinációja – optimálisan alkalmazkodjon az ételhez és a kívánt eredményhez. Az így teremtett klímát azonban az olyan külső hatások, mint az ajtónyitás, az étel és a környezeti hőmérséklet ismételten egyensúlytalanná teszik, ezért azt az intelligens klímának kompenzálnia kell.

Az új főzőkamra geometriájának és az intelligens ventilátorkerekeknek köszönhetően, amelyek a forgási irány és a sebesség tekintetében intelligensen alkalmazkodnak az ételhez, a mennyiséghez és a főzési állapothoz, a légáramlást úgy optimalizálják, hogy az energia egyenletesebb legyen az utolsó pontig. Ennek következtében az étel energiabevitele még ennél is magasabb lesz, ha azt gyorsabban főzik, így nem fog kiszáradni. Ugyanakkor az erős vákumtechnológia még gyorsabban és hatékonyabban távolítja el a nedvességet a főzőkamrából, ezáltal biztosítva a ropogós kérget és panírt, valamint a tökéletes grillmintát. Az eredmény minden alkalommal kiváló és egységes minőségű lesz, mint például 80 pulykamell esetében az iCombi Pro 10-1/1-ben.

A 300 °C-ig terjedő pontos hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően a pizza ropogóssá válik, a steak felveszi a rács mintázatát, és még a fagyasztott kényelmi termékek is, mint például a csirke nuggets vagy a hasábburgonya is egyenletesen, ropogósan és lédúsan készül el.

Szekeres Tibor szerint még ha nagy mennyiségű fagyasztott árut helyeznek is a főzőkamrába, az iCombi Pro elegendő energiatartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy mindig elérje az ideális főzési hőmérsékletet. Ez vonatkozik a hőre és a gőzre is, a pontos gőzhőmérséklet és a maximális gőztelítettség biztosítja a kiemelkedő élelmiszer-minőséget 30-130 °C-ig, egyetlen betöltéssel, legyen szó például lazacról vagy bármi másról.

Ha a megbízható és kiváló minőségű termelés lehetséges, ez két szempontból is hasznos: a fogyasztók örülnek, hogy újra és újra visszatérhetnek, valamint a konyhai hulladék mennyisége így a minimumra csökken. Ez a felhasznált alapanyagok mennyiségét is csökkenti, ami viszont pozitív hatással van a költségekre. (X)