Interaktív krimi-játék a Duna partján

 2012. április 10. 20:56

Nyomozásra invitálják a játékos kedvű budapesti lakosokat és turistákat csütörtökön a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat és a krimiestek.hu szervezői egy rejtélyes Duna-parti gyilkosság felderítéséhez.

Az eseményre három-öt fős krimikedvelő csapatok nevezését várják, akiknek ki kell deríteniük, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan tette el láb alól Váli Sándort, a tisztességtelenségben megőszült hídmestert. A csapatok csütörtökön este 17.45 és 18.30 között az Erzsébet téri Danubius-kútnál kapják meg az útvonaltervet azokhoz a pontokhoz, ahol közelebb jutnak a rejtély megoldásához. Az állomásokon különböző feladatokat kell megoldaniuk, amelyek mind-mind segítenek leleplezni a gyilkost. Az egy-másfél órás Duna-parti séta végére a játékosok felgöngyölíthetik a fiktív gyilkosságot, sőt, a legügyesebbek még jutalmat is kaphatnak. A szórakoztató, közösségi nyomozásba bárki kapcsolódhat, a program ingyenes - adták hírül közleményükben az ötletgazdák.
A Danube Flow - Hív a Duna! című programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme.
„A Duna-menti magyar városok többségének lakói nehezen tudják megközelíteni a folyópartot, ezért minden szempontból elvesztették az élő kapcsolatot a Dunával" - állítják a szervezők, akik ezen szeretnének változtatni. Az ötletgazdák tavasztól egészen szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek, hogy az emberek ismét birtokba vegyék a folyó városi szakaszait. A programsorozat március 21-én, a víz világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság-híd lábánál, majd egy héttel később filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai nyomozás ennek a sorozatnak az újabb állomása. A kitalált bűntényt és a feladatokat a "Mozdulj ki és nyomozz!" játékkal ismertté vált krimiestek.hu csapata dolgozta ki kifejezetten Duna-parti helyszínekre.
A játék angol és magyar nyelven egyaránt zajlik, időtartama nagyjából másfél óra.