Új InterContinental szálloda is lesz a Puskás Ferenc Stadionnál épülő komplexumban

Forrás: turizmus.com

 2024. február 05. 09:38

Az IHG Hotels & Resorts a HOTCO konferencián jelentette be, hogy Budapesten nyitja meg első európai Holiday Inn & Suits szállodáját. A 170 szobás Holiday Inn & Suites Budapest Centrale a XIV. kerületben, közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion metróállomás felett helyezkedik majd el.

Korábban beszámoltunk róla, hogy néhány éven belül teljesen átalakul a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környéke: megépül a többfunkciós Centrale épületkomplexum. Az épületegyüttes részeként nyitja meg az IHG Hotels & Resorts első budapesti Holiday Inn & Suits szállodáját.

A Holiday Inn & Suites Budapest Centrale, közvetlenül a Puskás Aréna és a Papp László Budapest Sportaréna szomszédságában épül, közel a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központhoz, a Városligethez és a Múzeumi Negyedhez.

A szállodában 25 konyhával és étkezővel rendelkező lakosztályt is kialakítanak, melyek közép- és hosszútávú tartózkodásra is alkalmasak, valamint a családok igényeihez is igazodnak. Ezenfelül nyitott lobbi, étterem, bár, tárgyaló és fitneszközpont várja az érkezőket. A Holiday Inn & Suites Budapest Centrale a márka legfontosabb védjegyeit, többek között a Kids Stay and Eat Free szolgáltatást is biztosítja. A Centrale multifunkciós létesítményében kereskedelmi és szolgáltató tér, ételudvar és a prémium kategóriás irodák is helyet kapnak.

Az InterContinental új szállodájának a Centrale komplexum ad majd otthont

Fotó: Centrale

 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy aláírtuk a Holiday Inn & Suites Budapest Centrale szerződést, amely az első Holiday Inn & Suits szálloda Európában. A márka hosszabb távú tartózkodási lehetőséget biztosít a magyar főváros szívében. A szálloda Budapest izgalmas részén helyezkedik el, ideális kiindulópontot nyújtva a vendégek számára, hogy felfedezhessék a magyar főváros látnivalóit. A fejlesztési folyamat során örömmel működtünk együtt partnereinkkel, a Chain Bridge Ventures Kft-vel és a Mogotel Hotel Grouppal. Már alig várjuk, hogy közös elképzeléseinket valóra váltsuk, és 2026 elején már vendégeket fogadhassunk a szállodában" – emelte ki a Willemijn Geels, az IHG Hotels & Resorts európai fejlesztési alelnöke.

Michael Gagel, a Chain Bridge Ventures Ltd. társalapítója így nyilatkozott: „A Centrale Budapest kiemelt sport, szórakoztató és kiállítási helyszínei közelében helyezkedik el, ezért nyilvánvaló volt számunkra, hogy az épületkomplexumban egy szálloda is helyt kell, hogy kapjon.  A Cushman & Wakefield CEE Hotels csapatával, többek között David Nath és Felix Nees szakmai támogatásával kerestük meg a számunkra legmegfelelőbb üzemeltetőt, akiket a Mogotel SA-ban meg is találtunk. Ők is azonnal felismerték az ingatlanban rejlő potenciált, így partnerként csatlakoztak az IHG-hoz. A Centrale által biztosított multifunkcionalitás és a helyszín tömegközlekedési adottságai garantálják, hogy a Holiday Inn & Suites Budapest Centrale tökéletes választás lesz a Budapestre érkezőknek."

A Holiday Inn & Suites Budapest Centrale az IHG magyarországi ingatlanportfólióját bővíti, amely magában foglalja az InterContinental Budapestet, a Holiday Inn Budapestet, a Crown Plaza Budapestet, a Vignette Collection Verno House Budapestet és a Kimpton Budapestet, utóbbi várhatóan még ebben az évben megnyitja kapuit.