Ínyenc kínálat Grazban

Forrás: turizmus.com

 2015. május 11. 20:30

Az osztrák Graz nem véletlenül kapta meg a kitüntető „Ausztria ínyencfővárosa" címet. A Graz Tourismus irodájában egész évben rendelhető a grazi piknikkosár, a városba érkezőket sörséták és kulináris városnézések várják.

A gasztroturisták Grazban jó helyen járnak, zamatos fehérborok, a híres tökmagolaj, ropogós zöldségek és friss gyümölcsök szolgálnak alapul a regionális alapokon nyugvó, és a nemzetközi áramlatokat integráló gasztronómiához.

 

Az egyedi ízeket azonban nem csak az éttermekben lehet élvezni. A város egyedi szolgáltatása a stájer specialitásokkal megtöltött piknikkosár, hogy az üdülővendégek ott állhassanak meg falatozni, ahol kedvük támad. A kosarat legalább egy nappal előre kell megrendelni a Graz Tourismus információs irodájánál.

2015. március 21. és október 25. között, szombatonként és vasárnaponként kulináris városnézésre csábítják az ide érkezőket, finom ételekkel, borokkal, kávéval és az azokhoz kapcsolódó szórakoztató anekdotákkal. A négyállomásos programok 10.30-kor indulnak, időtartamuk 3-4 óra. Júniustól új túra is indul Lendviertelben szerdánként, este 18.30-tól, német és angol nyelven. 2015. május 1. és október 30. között sörtúrára is indulhatunk, a program péntekenként 17 órakor indul a Graz TourismusInformation elől, időtartama szintén 3-4 óra. Mindhárom program előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információk itt érhetők el. www.genusshauptstadt.at

A 2015. augusztus 15-én megtartott „Hosszú asztal" rendezvény idén is ízletes finomságokat ígér a vendégeknek.