IPSO mosodai berendezések

Forrás: turizmus.com

 2018. november 22. 17:26

Felértékelődik a textilek szerepe a kiélezett szállodai versenyben. A vendég érzi a különbséget a friss, illatos textil és az ipari minőség között.

„Gondos odafigyelés mellett is természetes folyamat az anyag károsodása, elhasználódása, és a nem megfelelő berendezések megrövidítik annak életútját. Sok esetben látható, hogy nem ipari gépek kerülnek beszerzésre, így nem biztosítható az elvárt minőség” – hangsúlyozza Könnyid László, aki szerint nem kérdés, hogy a legfontosabb szempont a mosodai berendezések kiválasztásánál a költséghatékonyság. Vagy mégsem?

 

Ha a költséghatékonyság fogalmát kettébontjuk, már nem ilyen egyértelmű a helyzet” – mondja a szállodaigazgató. „Egyrészt a készüléknek van egy beszerzési ára, nyilván ez is egy fontos szempont, azonban az utóbbi években felértékelődött az üzemeltetési költség szerepe a döntésnél, vagyis az egy kiló textíliára eső összes mosási költség. Ellenben egy korábban lényegtelennek gondolt faktorból főszereplő lett, és ez: a szervizháttér. A munkaerőhiány nemcsak a szállodákat érinti, például a mosodai személyzetet is nagy körültekintéssel kell összeállítani. Egyre többször szembesül egy szálloda ezzel a problémával a beszállítói oldalon is, ahol gyakran csökkentik a szállítási napok számát, mert kevesebb autóval és sofőrrel tudják megoldani a szolgáltatást. Fontos arra figyelni, hogy egy mosógépeket forgalmazó cég felkészült szerviz szakemberekkel rendelkezzen, akik nem néhány nap után érnek a helyszínre meghibásodás esetén, hanem néhány óra alatt.”

Miért voksoltak saját mosoda kialakítása mellett?

Ezt egyrészt a költségek alapos elemzése is indokolta, másrészt a zavartalan üzletmenetet láttuk így biztosítottabbnak, harmadrészt egyedi alváskomfortot tudunk nyújtani a vendégeknek. Ha továbbgondoljuk a kérdést, ezzel a döntésünkkel jelentősen csökkentettük az ökológiai lábnyomunkat, mivel korábban napi több száz kilométert utazott a textil ahhoz, hogy frissen és tisztán kerüljön vissza a vendégszobába.

2016-ban bővítették a szálloda mosodáját IPSO ipari berendezésekkel, s akkor azt jósolták, hogy 2,5 – 3 év múlva megtérül ez a beruházás. Hogy látja, az elvárásoknak megfelelően alakulnak az eredmények? Igen, a beszerzésnek köszönhetően le tudtuk állítani az éjszakai műszakot, ami amellett, hogy jelentős költségmegtakarítást hozott, pozitív hatást eredményezett a mosodai kollégáink körében. A gépek hozzák a tőlük elvárt magas minőséget, olyannyira, hogy újabb gépek beszerezését indítottuk el, az első generációs, más típusú készülékeink részleges kiváltására.

Az IPSO 5 év garanciát vállal a berendezések fő elemeire. Más garanciális lehetőségekhez képest megfelelőnek találja ezt az időintervallumot?

Igen, mindenképpen, a garancia időtartama egy fontos szempont az ilyen nagy értékű készülékek beszerzésénél.

Miért tartja az IPSO gépeket megbízhatóbbnak versenytársainál?

Márkákat nem kívánok összehasonlítani, hiszen számos magas minőségű készülék található a piacon. Az IPSO készülékek kezelhetősége a kollégáink részéről számos pozitív vis - szajelzést kapott, a programok a szervizmunkatársak segítségével folyamatosan optimalizálva lettek a megfelelő minőség érdekében. Továbbá hangsúlyoznám, hogy amennyiben az üzemeltetés természetes velejárójaként szervizre van szükség, kiemelkedőek a BEPATEK munkatársai. Gyorsak és hatékonyak. Azt gondolom, hogy ma a cégek közti versenyt nagyban a szervizháttér zavartalan biztosítása fogja eldönteni. (X)