Irodát nyit Budapesten a Kárpátia kereskedelmi kamara

Forrás: MTI

 2015. január 21. 13:43

Irodát nyit a Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara március végéig Budapesten - tájékoztatta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), illetve a Kárpátia az MTI-t szerdán

A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara január 14-i, kolozsvári elnökségi ülésén döntött a bukaresti és budapesti irodanyitásról a BKIK kezdeményezésére.

A tájékoztatás szerint az iroda megnyitása hatékonyan segítheti a magyarországi és a határon túli kis- és középvállalkozások (kkv-k) kereskedelmi, befektetési együttműködését. A román kamara eddig is évente átlagosan 50-70 kereskedelmi és befektetői együttműködésben játszott szerepet a két ország vállalkozásai között - olvasható a sajtóközleményben.

A budapesti iroda nyitásától a szervezet a magyarországi kkv-k még aktívabb szerepvállalását várja a romániai üzleti életben.

Közölték, budapesti iroda lehetőséget teremt a magyar vállalkozásoknak arra, hogy naprakész, közvetlen tájékoztatást kapjanak az erdélyi, illetve általában a romániai üzleti, befektetési, partneri lehetőségekről.