Ismét a Városháza téren lesz a tavaszi Pálinkafesztivál

 2014. április 01. 11:08

A régi-új helyszínre költöző fesztiválon május 15-18 között rekordmennyiségű, közel harminc kiállító vesz részt, ezúttal is a legjobb hazai párlatokat kínálva. A fesztivál egyik kuriózuma Magyarország pálinkafőzdéinek közös blendje, az Év Körtepálinkája lesz.

A legnevesebb, mindenki által ismert főzdék mellett idén új kiállítókkal is megismerkedhet majd a nagyérdemű. A sorban állásokat elkerülve, a négynapos vendégbarát rendezvényen idén – a korábbi kuponos, majd kártyás fizetési rendszer helyett – készpénzzel fizethetnek majd a látogatók. A belépők ára továbbra is 2000 forint lesz, amely mellé két pálinkakupon is jár: az egyikkel az Év Körtepálinkájából, a másikkal pedig bármely főzde ajánlatából kóstolhatnak egy-egy kupicával a fesztiválozók.

A szilva, barack és meggy után idén a körte kerül a fesztivál középpontjába. Ez a gyümölcs ihlette ugyanis az Év Pálinkája sorozat negyedik tagját, amellyel a látogatók a fesztiválon találkozhatnak először. A magyar pálinkafőzdék közös blendje idén is limitált számban készül, mindössze 1500 palackkal gyártanak belőle.