Ismét fogyatékos-barát munkahely lett az Accor-Pannonia Hotels Zrt.

Forrás: turizmus.com

 2017. december 08. 11:21

Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. harmadik alkalommal nyerte el a Fogyatékos-barát Munkahely címet a nagyvállalati kategóriában.

A Fogyatékos-barát Munkahely elismerésre olyan munkáltatók pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a megváltozott munkaképességű emberek toborzásával, foglalkoztatásával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A két évig viselhető kitüntető címet az Accor-Pannonia Hotels Zrt. immár harmadik alkalommal nyerte el a nagyvállalati kategóriában.

Idén a vállalat a „Vezetés és stratégia” kategóriában különdíjban részesült, mivel ma egyedülálló módon a cég stratégiai szinten foglalkozik a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával. A díjat az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Salva Vita Alapítvány közös jótékonysági gálaestjén adták át a Nemzeti Színházban december elsején. Az esemény kiemelt célja volt, hogy rávilágítson a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának fontosságára, különös tekintettel azokra az értékekre, amelyeket ezen embertársaink képesek adni a többségi társadalom tagjainak megfelelő támogatás mellett.

2017-ben 28 szervezet nyerte el a díjat

A díjakat Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, Juhász Zsófia, az Amerikai Kereskedelmi Kamara kommunikációs vezetője, Sugár Karolina, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója adták át.


Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. jelentősen növelte a megváltozott munkaképességű munkavállalók számát az előző pályázati ciklushoz képest, ezáltal is hirdetve a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét. Az új kollégákkal való együttműködésben nagy szerepe van többek között az Accor Acadèmie Hungary által biztosított érzékenyítő tréningeknek is.