Ismét kiosztották a védjegyet a hévízi szállodáknak

Forrás: turizmus.com

 2019. március 20. 18:13

220 éves tradíció és modern minőségellenőrzés: a Hévízi Tradicionális Kúra védjegyet kilenc szálloda érdemelte ki újabb két évre.

2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.

A Hévízi Tradicionális Kúra alappillérei a gyógyvízben való fürdőzés mellett az iszappakolás és a súlyfürdő. Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része a csomagnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is. A kúra időtartama ideális esetben két hét.

A Hévízi Tradicionális Kúra alappillérei az iszappakolás és a súlyfürdő

Fotó: turizmus.com

Azok az intézmények jogosultak a védjegy viselésére, amelynek megvan a kúrához kellő szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája (pl.: gyógyvizes medence, súlyfürdő, iszap pakoló). A feltételek rendelkezésre állását kétévente szakmai bizottság ellenőrzi.

2019. február 15-én három tapasztalt reumatológus főorvos - Bergmann Annamária, Domokos Gábor és Csordás Sándor - a Kúrát nyújtó intézményeket személyesen felkeresve ellenőrizték a HTK infrastrukturális és személyzeti feltételeit.

Az alábbi hévízi intézmények újravizsgáztak és újabb két évre kapták meg a minősítést:

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Danubius Health Spa Resort Aqua****

Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior

Hotel Aquamarin***

Hotel Európa fit****superior

Hunguest Hotel Helios***

Kolping Hotel Spa & Family Resort ****

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézete

NaturMed Hotel Carbona****superior

Az oklevelek átadásáról szóló videós és képes tudósítás:

https://www.youtube.com/watch?v=Y2UXQDIHkHA

Bővebb információ:
http://www.heviz.hu/hu/gyogyuljon-meg/hevizi-tradicionalis-kura