Ismét Országos Étterem Hét

 2013. szeptember 18. 16:29

Az október 14-20. közötti Országos Étterem Hét iránt máris élénk az érdeklődés. Ez már a harmadik alkalom, hogy három fogást 3.300 forintért fogyaszthat el a vendég – előzetes online foglalással - a felső kategóriájába tartozó éttermekben. Az italokat teljes áron kell megfizetni.

Az elmúlt évek alatt – ahogyan Kiss Zoltán, az egyik szervező utalt rá – megháromszorozódott az akcióban résztvevő helyek száma. Ugyanakkor itt nem az a cél, hogy minél többen, minél többet, minél gyorsabban fogyasszanak az emberek, hanem, hogy a rangosabb helyek se tűnjenek elérhetetlennek a középosztály számára – tette hozzá.

Az idén több mint 100 budapesti és vidéki étterem jelezte részvételét, a fővárosi ötcsillagos szállodáktól a divatos bisztrókig és a vidéki sztár éttermekig, mint például a Kistücsök, az Öreg Tanyacsárda, a pécsi Enoteca. Listájuk – amely a www.etterem.hu weboldalon tekinthető meg – az akció kezdetéig még változhat. Az is nagyon gyakori, hogy utána többször is visszalátogatnak oda a vendégek, ahol jól érezték magukat, ez tehát új törzsvendégkört teremthet a magasabb árakkal dolgozó vendéglők számára is.

 

A Spoon hajón – amely maga is részt vesz az akcióban - tartott sajtótájékoztatón egy, a kezdetektől az ötletért lelkesedő, szigetmonostori étterem-hotel Rosinante és a vadonatúj pesti belvárosi Laci? Pecsenye! vezetői számoltak be ars poeticájukról, szolgáltatásuk érdekességeiről.

Mindegyik vendéglátó választékos, divatos menüsorral készül az októberi hétre. A Spoonban egyebek között sárgaborsó krémlevest Serrano chips-szel, posírozott tőkehal filét futtatott céklával és wasabi mártással, panna cottát bazsalikomos málnával ötlött ki Pámer Ferenc vezető séf. Mindenütt háromféle előételből, főételből és desszertből lehet választani.