Ismét turisztikai projektmenedzser képzést hirdet a Széchenyi István Egyetem

Forrás: turizmus.com

 2023. február 02. 17:55

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) támogatásával immár negyedik alkalommal hirdeti meg a turisztikai projektmenedzser szakirányú továbbképzési programot. A jelentkezési határidő február 15.

A turisztikai projektmenedzser szakirányú továbbképzés 2023 tavaszi félévében indul, a képzési idő két félév. Az előadásokat a Széchenyi Egyetem budapesti képzési központjában tartják, a felvehető létszám legfeljebb 20 fő. A jelentkezés határideje február 15.

Ahogy Happ Éva, a Széchenyi Egyetem turizmus tanszékének docense elmondta, az órák során a hallgatók a szakma legjobbjaitól tanulhatnak majd, többek között a Magyar Turisztikai Ügynökség, az MTSZA munkatársai, illetve régóta a turizmusban dolgozó szakemberek tartják majd az órákat, osztják meg a tapasztalataikat.

A képzésben megszerezhető tudás természetesen erősen turizmusspecifikus. Szóba kerülnek a piaci trendek, turisztikai projektek, projekttervezés, desztinációmenedzsment és természetesen az ezen a területen elérhető lehetőségek is. A képzés emellett általánosan is hasznosítható, főleg a projekttervezés és -menedzsment, szakmai és pénzügyi kontrolling, vagy például a beszerzések területén.

Princzinger Péter, az MTSZA elnöke arról beszélt, hogy kinek ajánlják a képzést és milyen előképzettség, alapdiploma szükséges a jelentkezéshez. Elmondta, hogy a képzés hasznos lehet mindenkinek, aki szeretne bekapcsolódni a következő évek turisztikai fejlesztési programjaiba, akár tanácsadóként, pályázatíróként, akár pályázóként, megvalósítóként.

Ajánlja a képzést azoknak is, akik szeretnének féláron egy másoddiplomát szerezni: az első félévét sikeresen teljesítő hallgatóknak – feltéve, hogy a második félévre is beiratkoznak – a második félév az MTSZA által nyújtott támogatásnak köszönhetően ugyanis ingyenes.A két szakember azt is elmondta, hog az eddigi évfolyamban végzettek között volt, aki projektmenedzser munkakörben dolgozott, és fontosnak tartotta elméleti szempontból rendszerezni, az aktuális gyakorlatra vonatkozó ismeretekkel frissíteni a tudását; volt olyan, aki turisztikai vállalkozás alkalmazottjaként pályázatok beadására, projektek menedzselésére akart felkészülni; de akadt olyan résztvevő is, aki oktatási, felnőttképzési cég vezetőjeként tervezte annak profilját módosítani, nyitni a turisztikai vállalkozások irányába.

turisztikaiprojektmenedzser

Horvathné Kuti Barbara Annamária, a turisztikai projektmenedzser képzés harmadik évfolyamának vizsgáján

Fotó: Széchenyi István Egyetem

A képzésre lehet jelentkezni gazdaságtudományi alapvégzettséggel, de szeretettel várják azokat is, akik bármely másik (agrár, bölcsészettudományi, informatikai, jogi, közigazgatási, rendészeti és katonai, műszaki, pedagógiai, társadalomtudományi, természettudományi, vagy orvosi- és egészségtudományi) képzési területen szerezték alapdiplomájukat, és szívesen vennének részt a turizmus izgalmas és perspektivikus fejlesztési programjaiban.

Happ Éva hozzátette, hogy a korábban megszerzett alapdiplomák szerint a projektmenedzser képzés vagy turisztikai szakközgazdász, vagy turisztikai tanácsadó diplomát ad majd.

A képzés részleteiről, illetve a jelentkezés módjáról az egyetem Turisztikai projektmenedzser tanácsadó és Turisztikai projektmenedzser szakközgazdász oldalán található bővebb információ.