Isztambulban tartották az Aranykulcsosok pandémia utáni első kongresszusát

Forrás: turizmus.com

 2023. március 21. 18:54

Március 11-15. között került megrendezésre a 67. UICH Les Clefs d’Or Kongresszus Isztambulban, a rendezvényen a Magyar Aranykulcs Egyesület három képviselője is részt vett.

Az ötnapos rendezvényen a Magyar Aranykulcs Egyesület képviseletében Buday Péter elnök, Ungár Tamás volt elnök és Bokros Áron, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest concierge-e vettek részt.

A pandémia miatt utoljára 2019-ben, Cannes-ban volt lehetőség arra, hogy a szakma személyesen találkozzon, így nem meglepő, hogy a mostani eseményre több mint 500 concierge érkezett – tájékoztatta a magyar egyesület a Turizmus.com-ot.

A kongresszus nyitóestjének a CVK Park Bosphorus Hotel tetőterasza adott otthont, lenyűgöző kilátással a tengerre. A következő nap a résztvevők meetingjével kezdődött, melynek házigazdája Michel Romei, a UICH Les Clefs d’Or korábbi főtitkára volt. Ezzel párhuzamosan a résztvevő országok Aranykulcs elnökeinek, valamint a Nemzetközi Aranykulcs vezetőségének meetingje zajlott.

Az Education Day keretében a szakma neves képviselői tartottak előadást a turisztikai ágazat jövőjéről. Herman Elger, a Forbes Travel Guide vezérigazgatója kiemelte: azok a szállodák, amelyek csapatában van Les Clefs d’Or concierge, magasabb átlagos pontszámot érnek el az auditok során.

A nap folyamán felszólalt még Sharon Brambrut (Senior Director, Operations, Rooms – Four Seasons Hotels & Resorts), Manny Judge (Talent Acquisition Strategy & Recruitment – Fairmont Hotels), valamint Pinar Kartal Timer (NEXT PHASE Hospitality Management Consultancy) is, aki rámutatott, hogy a mesterséges intelligencia előretörésének ellenére a turizmusban mindig szükség lesz a képzett szakemberek munkájára, mivel az ő tudásuk kulcsfontosságú a személyre szabott luxust igénylő vendégek körében.

Balról jobbra: Bokros Áron, Buday Péter és Ungár Tamás

Fotó: Magyar Aranykulcs Egyesület

A kongresszus utolsó napján került sor a közgyűlésre, amelyen a vezetőség tagjai számoltak be az elmúlt évről. Tisztújításra is sor került, hiszen ebben az évben járt le Anders Ølsted Jensen elnök kétéves terminusa. A 2023-2024-es elnöki szakaszban Randy Santos vezeti a UICH Les Clefs d’Or egyesületet.

A fiatal concierge-ek versenyére, a Young Concierge Awardra idén 16 versenyzőt neveztek az adott országok Aranykulcs-szervezetei. Hazánkat Bokros Áron, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest concierge-e képviselte a versenyen.

A versenyfeladatok közé tartozott egy cikk megírása, amit egy bemutatkozó videó elkészítése követett. Majd a versenyzőknek egy teszt kitöltésével kellett számot adniuk szakmai tudásukról, amely az általános műveltségen felül az Aranykulcs Egyesület történetében való jártasságot is vizsgálta. Ezt követően, idén először egy videós interjú következett, majd a kongresszus alatt egy személyes interjúval záródott a verseny.

A győztes idén Magali Brandariz, a Park Hyatt Buenos Aires fiatal concierge-e lett. A bejelentésre az esemény zárónapján rendezett gálavacsorán került sor, melynek a Four Seasons Hotel Istanbul lenyűgöző bálterme adott otthont.

Ungár Tamás

Fotó: Magyar Aranykulcs Egyesület

De nemcsak a húszéveseké a világ, hiszen Áron mellett Ungár Tamásnak is fontos szerep jutott. A magyar egyesület jóvoltából személyesen vehette át a neki megítélt Nemzetközi Tiszteletbeli Tagsági Diplomát. Ezt az életműdíjat azok kapják, akik sokat tesznek az Aranykulcs eszméjéért, értékeit magas szinten képviselik nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. A szakember több mint három évtizedes tagsága során, tíz éven keresztül a magyar szekció elnökeként, a közép-európai zóna vezetőjeként és számos Aranykulcs-rendezvény szervezőjeként érdemelte ki az elismerést.