Itt a kék bor!

Forrás: hvg.hu

 2016. június 21. 15:17

A spanyol Gik készítői szerint a rosé után a kék bor lesz a következő lépés. A spanyolországi sikerek után a Gik Európa-szerte akar terjeszkedni ezen a nyáron – fogalmaz a hvg.hu életmód rovata.

A kék bor készítői honlapjukon azt írják, hogy a borkultúra nem lehet kizárólagos. „Nem hiszünk a borkóstolási szabályokban, és nem hisszük, hogy bárkinek is meg kellene tanulnia a borászat bibliáját ahhoz, hogy élvezni tudjon egy pohár bort.”

A Gik Madrid-közeli szőlőültetvényekről származik. A vörös és fehér borokból készült keverék 11.5 %-os alkoholtartalommal és némi természetes színezékkel bír: jellegzetes színét egy szőlőhéjban előforduló pigmentből (antocianin), és növényekből kivont színezékből állítják össze. Édes, rizlinghez hasonló ízét pedig egy hozzáadott, kalóriamentes édesítőszernek köszönheti.

Az italt egyébként egy borászati hagyományok terén igen csak tapasztalatlan fiatal csapat alkotta, a cég ki is fejtette, hogy az ötlet a szórakozásért született: hogy felrázzák egy kicsit a dolgokat, aztán megnézzék, mi történik.

A spanyolországi sikerek után a Gik Európa-szerte akar terjeszkedni , egy palack ára nagyjából 3000 forint.