Itt a máltai hotelek listája, ahol akár 200 eurót kaphatnak a nyaralók

Forrás: turizmus.com

 2021. május 26. 15:48

Málta 3,5 millió eurós segélycsomaggal támogatja az újranyitást. Ennek keretében az első 35 ezer turista, aki az idei nyári szezonra nyaralást foglal le Máltán, akár 200 euró árengedményt kaphat a szállásdíjból foglalásonként.
Korábban beszámoltunk róla, Málta az újranyitási programja jelentette be a segélycsomagot, amelynek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése.
A program keretében azok a turisták kaphatnak pénzügyi hozzájárulást, akik a nyári szezonban Máltára utaznak és szállásukat 3, 4 vagy 5 csillagos hotelben, közvetlenül az akcióhoz csatlakozó helyi szállodák weboldalán keresztül foglalják le. A támogatás 3 csillagos szállás foglalása esetén minden felnőtt vendég számára 100 euró, 4 csillagos szállás foglalásakor 150 euró, míg 5 csillagos szállás foglalása után 200 euró. Ennek felét az MTA, másik felét a programban részt vevő szállodák állják. Számítások szerint a program júniustól mintegy 35 ezer turistát érinthet.
La Velatta, Málta

Az akár 200 eurós összeget a szálloda szolgáltatásaira lehet elkölteni

Fotó: 123rf.com

Az összeget a vendégek nem készpénzben, hanem a szállodában felhasználható utalványként kapják meg és azt kizárólag abban a szállodában lehet felhasználni, ahova a foglalás szól.

Az összeget a szálloda szolgáltatásaira (étel és italfogyasztás, szobakategória növelés és egyéb, a szállodák által meghatározott helyi szolgáltatásokra) lehet elkölteni.
A programhoz számos máltai és gozói szálloda csatlakozott. A Máltai Turisztikai Hivatal most közzétette a szállodák nevét és foglalási oldalait, amelyeket ezen a listán lehet megtalálni.

 

Támogatás a búvároknak és a nyelvtanulóknak is

Málta a búvárkodás, vagy nyelvtanulás céljából érkező utazókról se feledkezett meg. A búvárok júniustól igényelhetnek egyszeri, 100 eurós támogatást a meghirdetett 750 000 eurós keret erejéig (utalványban), míg a két hétnél hosszabb angol tanfolyamra érkező nyelvtanulóknak 10 eurós zsebpénzt ad a szigetország.