Itt a második PONT Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2018. március 22. 14:51

Március 30. és április 1. között ismét a fővárosba hozza a világ csodáit a tavaly nagy sikerrel debütált PONT Fesztivál.

Az eseményt megálmodó Hangvető a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve azzal a céllal hívta életre Budapest legfrissebb fesztiválját, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva adjanak élményszerű körképet a világ csodáiról. A fesztivál célja a közös értékek és a sokszínűség bemutatása különböző interaktív programokon és különleges koncerteken keresztül. 2018-ban a PONT éppen húsvét hétvégéjére esik, ezért elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a tematikához kapcsolódó magyar tradíciók kerülnek fókuszba.

Idén a húsvét lesz a fókuszban

Fotó: pixabay,com

Kreatív gyerekjátékok, húsvéti népénekek, tavaszváró dalok, mesék és megannyi változatos program vonul fel. A gazdag tematikájú workshopokon kipróbálható a tojásfestés, de megismerhetjük a cremonai hegedű csodáját, felfedezhetjük a polifónikus éneklés szardíniai hagyományát és elsajátíthatjuk a flamenco alapjait. Lesz szőnyegszövés, megtudhatjuk, milyen a horvát mézeskalácskészítés, de ámulhatunk a hórihorgas gólyalábasokon és csodálhatjuk a világjáró marionetteket, amíg a gyerekek alakíthatják a mesék fonalát. A kicsik mindemellett készíthetnek húsvéti nyuszit, csirkét, ültethetnek tojáshéjba növénykét, az elkészült kincseket pedig haza is vihetik.

Kapcsolódó cikkek