Itt az első online pénztárgép

 2013. július 12. 14:40

Megvan az első engedéllyel rendelkező pénztárgép, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól a Laurel cégcsoport "kiskasszája" kapott zöld jelzést, amely már alkalmas online kapcsolatra a kereskedők és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között - írja a Népszabadság.
false

A NAV-ba kötött pénztárgépek rendszerének eredeti tervek szerint áprilisban kellett volna elindulnia, később ezt júniusra, végül pedig szeptemberre tolták. Egy tavaly készült tanulmány az intézkedéstől eredetileg 97,5 milliárd pluszbevételt várt, a szeptemberi indulással jó, ha 40 milliárd forint folyik be az államkasszába, de még ez az összeg is bizonytalan, ugyanis több százezer eszközt kell lecserélni, ami aligha fog menni szeptemberre - írja a Népszabadság.

Szabó Ervin, a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy az online pénztárgép alapját képező kiskassza egy lengyel gyártó fejlesztése, az engedélyes géppel néhány száz darabos próbaüzemet tartanak, majd a teszt tapasztalatai alapján néhány héten belül indulhat a sorozatgyártás Lengyelországban.